Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Telefont adott a Centrum a fideszes Kuppernak

2005.03.23. 15:09
A Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájába tatozó mobiltelefonszámot használ évek óta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Kupper András. Kupper néhány hónapja még az Indexnek azt nyilatkozta: nem is tudta, hogy nagybátyja többségi tulajdonában van a legnagyobb fővárosi parkolási cég. A politikus most azt mondta az Indexnek, hogy elvesztett telefonja helyett kért kölcsön egy mobilt nagybátyjától, ami aztán nála maradt.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportjának vezetője, Kupper András három hónapja az Index kérdésére azt állította: nem volt tudomása arról, hogy nagybátyja, akit szintén Kupper Andrásnak hívnak, többségi tulajdonos a hét budapesti kerületben működő Centrum Parkoló Rendszer Kft.-ben. A fővárosi ellenzéki politikus azonban hosszabb ideje a cégtulajdonos rokonáéhoz feltűnően hasonló telefonszámot használ.

Előtte Centrum, és utána is

Az MSZP-hez közelálló vállalkozónak tartott centrumos Kupper András mobilszáma emelkedő sorrendben csupán négy számmal tér el a budapesti Fidesz-frakció vezető mobiljától. Az Index által kezdeményezett telefonhívásokból kiderült, hogy nem csupán a két Kupper telefonszám közelsége feltűnő, hanem az is, hogy a közöttük lévő számok a Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájához tartoznak. A fideszes politikus hívószáma melletti másik telefonszám pedig a parkolási cég budai ügyfélszolgálatának mobilján csörren meg, ha tárcsázzák.

Érdeklődést ígért

A fideszes politikus egyébként tavaly decemberben azt mondta, hogy családjában mások is működtetnek vállalkozásokat, de ennek ellenére az összejöveteleken nem szoktak üzletről beszélgetni. Megígérte azonban, hogy felhívja nagybátyját, és megkérdezi a Centrummal kapcsolatos részletekről. A jelek szerint ezt meg is tette, mert a Fidesz nevében kedden éppen parkolási témában adott ki közleményt, amelyben Kupper a főpolgármestert hibáztatta a szombati parkolási rend szerinte zavaros szabályozása miatt.

Kölcsön kapta, nála maradt

Kupper az Index érdeklődésére azzal magyarázta a "centrumos számot", hogy évekkel ezelőtt kapta kölcsön nagybátyjától a telefont és a kártyát, miután elvesztette sajátját. A frakcióvezető szerint a számot sokan megismerték ezért nem akarta később megváltoztatni, de mint mondja, a szám már évek óta az ő nevén van, a számlát pedig maga fizeti.