Felmérik a Néprajzi Múzeum épületét

2003.03.27. 02:55
A Néprajzi Múzeum főigazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Népszabadság azon értesülését, hogy hamarosan az egykori Kúria épületébe költözhet a Legfelsőbb Bíróság. Az ingatlan sorsáról április 15-e után, a műszaki felmérés befejezését követően dönthet a kormány.
A jelenleg a Néprajzi Múzeumnak helyt adó egykori Kúria épületébe költözhet a Legfelsőbb Bíróság. Az ingatlan műszaki felmérése már meg is kezdődött. Erről a Miniszterelnöki Hivatal levélben, valamint az intézmény vezetői értekezletén adott tájékoztatást - derül ki a csütörtöki Népszabadság cikkéből.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke még tavaly jelentette be, hogy még ebben a kormányzati ciklusban szeretné beköltöztetni a testületet a Kossuth téri épületbe, ahol különben harminc éve működik a Néprajzi Múzeum. Lomnici Zoltán akkori nyilatkozata szerint erre azért volna szükség, mivel a fővárosi táblabíróságnak még nincs székhelye. A költözés költségeit két-hárommilliárd forintra becsülik.

Fejős Zoltán, a Néprajzi Múzeum főigazgatója - aki a lapnak most nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni a kiköltözéssel kapcsolatos híreket - az épületet nem tartja alkalmasnak arra, hogy bíróság költözzön oda. Véleményét azzal erősítette meg, hogy komoly felmérés még nem készült az épületről.

Az ingatlan sorsáról április 15-e után, a műszaki felmérés befejezését követően dönthet a kormány.  • Tippek
  • Hírek