Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Lemondott választmányelnöki posztjáról Kuti Csaba

2002.11.28. 22:09
Lemondott Kuti Csaba az MDF Veszprém megyei választmányának elnöki tisztségéről, miután többen bírálták az MSZP-vel kötött megállapodásáért, amelynek eredményeképpen ismét ő lett a megyei közgyűlés elnöke. Kuti a helyi béke megőrzésének szükségességével magyarázta elhatározását, amelyet Herényi Károly, az MDF parlamenti frakciójának vezetője bölcsnek nevezett.
Az MDF Veszprém megyei választmányának csütörtök esti rendkívüli ülésén Kuti Csaba, a testület elnöke bejelentette, lemond tisztségéről. A választmány tudomásul vette az elnök döntését. A rendkívüli ülésre azért került sor, mert a választmány tagjainak döntő többsége nem értett egyet azzal, hogy Kuti Csaba a tudtuk nélkül megállapodást kötött a Veszprém Megyei Közgyűlés MSZP- és SZDSZ-frakciójával, és ennek eredményeképpen ismét őt választották a közgyűlés elnökévé.

Döntsön a tagság

Horváth Balázs, az MDF veszprémi parlamenti képviselője és Varga Zoltán, az MDF megyei alelnöke sajtótájékoztatón közölték néhány nappal ezelőtt, hogy Kuti Csaba visszahívását kezdeményezik a párt megyei választmányi elnöki tisztségéből. Kuti Csaba korábban azt nyilatkozota az MTI-nek, hogy az MDF alapszabályában nincs szó a visszahívás lehetőségéről Csütörtök este ugyanakkor azt közölte, hogy a béke érdekében inkább lemondott az elnöki tisztségről. Hozzátette, hogy rövidesen úgyis tisztújítás lesz a pártban, és döntsön a tagság a személyekről és tisztségekről.

Bölcs döntés

A csütörtök esti veszprémi rendkívüli választmányi ülésén jelen volt Herényi Károly, az MDF parlamenti frakciójának vezetője is, aki az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy Kuti Csaba a helyi béke érdekében bölcs és tisztességes döntést hozott. Horváth Balázs, a rendkívüli választmányi ülés összehívásának egyik kezdeményezője az MTI-vel azt közölte, hogy Kuti Csabának az elnöki tisztségről való lemondásával az ügyet lezártnak tekintik.

Hozzáfűzte, hogy Kuti Csabának az MDF országos választmányi tagsága, illetve alelnöki tisztsége nem került szóba az ülésen, mert ez egyrészt nem tartozik a megyei választmány hatáskörébe, másrészt - mint megjegyezte - néhány héten belül úgyis generális tisztújítás lesz a Magyar Demokrata Fórumban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!