Szilvia
5 °C
16 °C

Kövér a kutyáját sem bízná rá a kormányra

2008.04.26. 13:31
Közelebb ma van az előrehozott választás lehetősége, mint 18 éve bármikor, ezt azonban csak az emberek kényszeríthetik ki - mondta Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke és Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke. A két párt megerősíti 2003 óta tartó együttműködését.

"Mi úgy ítéljük kisgazdák, hogy az elmúlt hetek-hónapok eseményei azt sugallják, hogy ma közelebb van egy előrehozott választás lehetősége, mint az elmúlt 18 évben bármikor" - mondta Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) országos vezetői értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.

Az értekezleten meghívottként részt vevő Kövér László azt mondta: az ellenzéknek nincs formális alkotmányos eszköze kikényszeríteni az előrehozott választásokat, ezt csak az emberek kényszeríthetik ki.

Mivel az emberek egyre nagyobb aránya - a felmérések szerint több mint 4 millió szavazókorú állampolgár - gondolja úgy, hogy ez a lehetséges út Magyarország megmentéséhez, az ellenzéknek készen kell állnia arra, hogy bármikor átvegye a kormányrudat, fogalmazott Kövér László.

Kövér szerinte morális válság is van. Olyan emberek ülnek a miniszterelnöki, pénzügyminiszteri és az igazságügyi és rendészeti miniszteri székekben, akikre az "emberek többsége a kutyáját se bízná rá, nem hogy az országot", mondta.

Kövér László is azt mondta, hogy az SZDSZ "minden hangos retorika ellenére" kívülről a jövőben is részt fog venni a kormányban. A fideszes politikus szerint a "koalíciós színjáték" is annak is tudható be, hogyan lehetne az SZDSZ annak a kormánynak az ellenzéke is, amelyben de facto még részt vesz, hogyan lehetne az SZDSZ-t "a valaha legerősebb szavú antikommunista pártból", a legkisebb, de a "legerősebb szavú ellenzéki párttá" átmaszkírozni.

A Fidesz és a KPE 2003 óta tartó együttműködéséről Kövér László azt mondta: a Fidesz készen áll a szövetség megújítására, Turi-Kovács Béla pedig kijelentette, hogy a KPE erősíteni kívánja helyzetét a szövetségen belül. A kisgazda politikus kijelentette: a vezetői értekezleten megerősítik, hogy a KPE nem kíván kapcsolatot tartani olyan kisgazdákkal, akik a szövetség szétzúzásában érdekeltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?