Ágnes
2 °C
11 °C

Koalíciószegéssel vádolja az MSZP-t a fővárosi SZDSZ

2003.01.31. 08:19
Nem egyeztette négymilliárdos fővárosi beruházási javaslatát koalíciós partnerével az MSZP. A szocialisták állításuk szerint csak a beruházások csúszását akarták megakadályozni a döntés előrehozatalával. Egyeztetni azért nem egyeztettek, mert véleményük szerint Atkári János úgyis megvétózta volna a megállapodást.
Megsértette a fővárosi koalíciós szerződést az MSZP, amikor a költségvetés elfogadása előtt a szabaddemokraták hozzájárulása nélkül kezdeményezte egy csaknem négymilliárd forintos beruházási csomag elfogadását - jelentette ki Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője. A javaslat napirendre vételét a szabaddemokraták a Fidesz-MKDSZ, az MDF és a Miép frakcióival együtt akadályozta meg - írja a Népszabadság.

Csúsznak a beruházások

A szocialisták szerint a javaslatban foglalt beruházások finanszírozásáról megegyezett a főváros költségvetését előkészítő koalíciós tárgyaló delegáció, a beruházások két hónapos csúszásának elkerülése érdekében nem várták meg a fővárosi költségvetés februári elfogadását - írja a napilap. Bőhm szerint azonban a beruházásokról csak a főváros hét éves fejlesztési tervének módosításával lehet dönteni.

A főváros nincs abban a helyzetben

Végkép nem lehet a tervből kiragadottan dönteni a beruházásokról most, hogy a főváros az előzetes várakozásoknál kevesebb pénzhez jut - mondta el a frakcióvezető a Népszabadságnak. A szocialisták szerint az SZDSZ döntésével akadályozza a városfejlesztést, állításuk szerint hiába állapodnának meg, ha Atkári János főpolgármester-helyettes úgyis megvétózná a megállapodást - írja a napilap. Atkári tagadta, hogy bármilyen koalíciós megállapodást megvétózott volna.