Judit
2 °C
7 °C

Gyurcsány az SZDSZ programjára kíváncsi

2008.09.08. 19:57
Az MSZP hajlandó a szakértői kormányról is tárgyalni az SZDSZ-szel, de elsősorban a liberálisok programjára kíváncsi, mondta hétfőn Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök meghallgatná az SZDSZ álláspontját az adórendszerről és a kiadáscsökkentésről is.

Az MSZP mindenről, így a szakértői kormányról is hajlandó tárgyalni az SZDSZ-szel, de elsősorban a liberális párt programjára kíváncsi, mondta Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök hétfőn a Klubrádió Kontra című műsorában.

"Mi mindenről leülünk (tárgyalni) az SZDSZ-szel, ha másért nem, hogy meghalljam, (...) mi a programjuk" - válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, szakértői kormányról tárgyalnak-e az SZDSZ-szel.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, amikor azt mondja mindenről tárgyalnak, abban benne van az is, hogy szakértői kormányról is. "Meg fogjuk kérdezni, mit csinálna ez a kormány, kikből állna" - mondta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az MSZP kíváncsi az SZDSZ álláspontjára is, például az adórendszerről, a kiadáscsökkentésről, amelyről nem elég annyit mondani, hogy legyen bátrabb és hitelesebb. A politikus szerint az MSZP álláspontja ismert, elkészült a Megegyezés című program.

"Az nem járja, hogy ma a parlamentben egyetlen egy pártnak van széles politikai spektrumot, ügyeket felölelő konkrét mondanivalója" - vélekedett. Hozzátette, lehet, hogy vannak erényei mellett fogyatékosságai is a programjának, de azzal szemben egyelőre nem lát mást, mint hatalmi, politikai szócsatát.

Az MSZP és az SZDSZ csütörtökön egyeztet a lehetséges együttműködésről, miközben a liberális párt csak a szakértői kormányról tárgyalna.

Gyurcsány Ferenc hétfőn bejelentette azt is, hogy szeptember 27-re rendkívüli kongresszus összehívását javasolja azért, hogy a párt valamennyi szervezete vitassa meg a kialakult politikai helyzetet, és döntsön, a lehetséges irányok közül melyiket támogatja, és ennek képviseletére adjon mandátumot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?