Szilárda
-4 °C
3 °C

Rozsdásodik a Lágymányosi híd

2008.03.07. 11:14
Újra meg kell erősíteni a 13 éve épült Lágymányosi híd talajtámfalat, ami korrodálódás miatt mozdult el. Az elemek megerősítése 90 millió forintba került, a főváros már két éve tudja, hogy szükség lesz a munkálatokra, a geodéziai felmérések több éve tartanak.

Körülbelül 90 millió forintba kerül a Lágymányosi híd két éve megtámasztott talajtámfalának megerősítése, ami korrodálódás miatt mozdult el, írja a Magyar Nemzet. A híd budai felhajtójánál lévő elemek megerősítését legkésőbb májusig befejezik, tájékoztatta a lapot Romácsáné Menyhért Ágnes, a fővárosi önkormányzat közlekedési ügyosztályának munkatársa.

Az építkezés miatt a Dombóvári út irányából csak egy sávon lehet felhajtani a hídra, ezért az autósoknak torlódásokra kell számítaniuk.

A híd támfalait évek óta geodéziai mérésekkel figyelik, két éve dőlt el, hogy nem biztonságosak, ezért megerősítésre szorulnak. A főváros most tudta a munkálatok elvégzéséhez szükséges pénzt biztosítani, nyilatkozta a lapnak Romcsáné. A támfal javítása után felújítják a megsüllyedt útpályát is.

Budapest legújabb, 13 éves hídjának támfalát már többször meg kellett erősíteni, először 2003-ban roggyant meg a tartóelem a budai oldalon. 2004-ben a háttöltés csúszott meg, amit 140 köbméter földdel támasztottak alá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!