Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elpárolgott konfrontáció az MDF-ben

2004.08.03. 12:09
Dávid Ibolya környezete néhány hete még "vérre menő" konfrontációktól tartott, szeptember közepén azonban várhatóan békésen múlik ki az MDF elnökével szemben állók által létrehozott szerveződés. A gyorsan ismertséget szerzett Lakitelek munkacsoport prominensei szerint ugyanis, ha nem találnak értelmes célt, szeptemberben megszűnik a csoportosulás.
Szeptember 25.-én lezárul az EP-választást követően előrehozott tisztújítási folyamat az MDF-ben, és valószínűleg ezzel egyidőben feloszlik a párt 13 országgyűlési képviselőjéből alakult Lakitelek munkacsoport is.

A Dávid Ibolya irányvonalával szemben álló csoportosulásról az elmúlt hónapokban a párt belső ellenzékeként beszéltek a sajtóban. Július elején még a pártelnök környezete is attól tartott, hogy a munkacsoportba tömörült frakciótagok nem riadnak vissza a jelenlegi elnök kizárásától sem annak érdekében, hogy álláspontjukat érvényre juttassák. A Lakitelek munkacsoport vezető egyéniségeként elkönyvelt Lezsák Sándor a korábbi konfrontatív megnyilvánulások ellenére nemrégiben Dávid Ibolyával is közölte, hogy a pártelnök megválasztását követően megszűnik a munkacsoport.

Lezsák bejelentése természetes, hiszen a csoportosulás a tisztújítási folyamatra alakult, annak lezárulása után léte okafogyottá válik - nyilatkozta az Indexnek Font Sándor frakcióvezető-helyettes. Font szerint azonban a munkacsoport tagjai erről még nem egyeztettek, így az is elképzelhető, hogy ha tudnak értelmes célt kitűzni, továbbra is együtt maradnak.