MDF: Lakitelek munkacsoport alakult 13 képviselővel

2004.06.21. 20:25
Munkacsoportot szervezett Dávid Ibolya ellenzéke. A huszonhárom fős MDF-frakcióból tizenhárom honatya által létrehozott Lakitelek munkacsoport személyi javaslatokkal készül a párt következő tisztújító országos gyűlésére.
Az MDF huszonhárom parlamenti képviselője közül tizenhárman Lakitelek munkacsoport néven új grémiumot hoztak létre hétfőn, amely személyi javaslatokkal készül a párt szeptemberi országos gyűlésére. Erről a politikusok közleményben tájékoztatták az MTI-t.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az elmúlt hónapokban az MDF tagságának és parlamenti képviselőcsoportjának megkerülésével, nem egy esetben testületi felhatalmazás nélkül különféle nyilatkozatokkal és kiáltványokkal az MDF politikáját centrumpolitikává alakították. Kiállunk amellett, hogy a szeptemberben sorra kerülő országos gyűlésünk az MDF jobboldali, nemzeti és keresztény irányultságát erősítse meg" - áll a nyilatkozatban.

A Balogh László, Balsai István, Csampa Zsolt, Ékes József, Font Sándor, Fülöp István, Horváth Balázs, Kelemen András, Németh Zsolt, Lezsák Sándor, Pichler Imre, Püski András és Szászfalvi László által aláírt dokumentum kiemeli: az MDF legnagyobb hiányossága, hogy fórum jellege megszűnt, politikai irányvétele elbizonytalanodott. A politikusok azt írják, a jövőben sajtónyilatkozatokkal, különböző fórumok megrendezésével fognak hangot adni álláspontjuknak, az MDF XIX. országos gyűlésére pedig stratégiai és személyi javaslatokkal készülnek.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a párton belül az MDF eredeti szellemiségében gondolkodókkal szemben súlyos retorziókat alkalmaznak" - írják a képviselők. A nyilatkozat kitér arra is, hogy "további konfrontatív politika helyett" újra normalizálni kell az MDF kapcsolatát a Fidesszel annak érdekében, hogy a két párt stratégiai szövetségesként szoros együttműködésben teremthesse meg "a nemzeti, polgári és keresztény kormányzati többség" lehetőségét.

Gémesi György hétfőn este azt mondta az MTI-nek, hogy még nem ismeri részleteiben a Lakitelek munkacsoport létrehozásáról szóló közleményt. "Amennyiben megtisztelnek azzal, hogy frakciótagként velem is megismertetik elképzeléseiket, abban az esetben tudok csak korrekt véleményt mondani" - fogalmazott az MDF alelnöke. Hozzátette: "Ha többet szeretnének dolgozni, mint eddig, és ennek kapcsán munkacsoportot állítanak fel, az az MDF-nek csak használ".  • Tippek
  • Betét