Árpád
-2 °C
4 °C

A belügyminisztert kitiltották a veszprémi színházból

2002.10.01. 09:26
Nyilvánvalónak és természetesnek tartja Kuti Csaba, a Veszprém megyei közgyűlés MDF-es elnöke, hogy nem engedélyezte Lamperth Mónika belügyminiszter sajtótájékoztatójának megrendezését a veszprémi Petőfi Színház büféjében- tudta meg a Népszabadság. Kuti szerint ugyanis kampányeseménynek nincs helye a színházban. A veszprémi MSZP-sek kárpótlásul színházjegyet adtak a miniszternek.
Lamperth Mónika belügyminiszter vasárnap Veszprémben, egy sörözőben kényszerült megtartani sajtótájékoztatóját, mivel Kuti Csaba, a megyei közgyűlés demokrata fórumos elnöke nem járult hozzá az összejövetelhez a színház épületében. A Népszabadság információi szerint ezért a veszprémi szocialisták egy színházjeggyel ajándékozták meg a minisztert, hogy ha legközelebb Veszprémben jár, bemehessen a színházba.

Egyértelmű kampány

Kuti Csaba döntését a napilap kérdésére azzal indokolta, hogy politikai kampányrendezvénynek nincs helye a színházban. Arra a kérdésre, hogy a hivatalban lévő belügyminiszter, aki bizonyos értelemben a megyei önkormányzatnak is elöljárója, miért nem tarthatott tájékoztatót egy önkormányzati intézményben, a megyei elnök úgy fogalmazott: hiába miniszter valaki, ha egyértelműen politikai kampányban vesz részt. A megyei közgyűlés elnöke ezt azzal vélte bizonyítani, hogy Lamperth Mónika mellett ott volt az összejövetelen Dióssy László veszprémi polgármester is, aki a szabad demokraták és a szocialisták közös polgármesterjelöltje.

Önkormányzatok napja

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke a Népszabadság tudósítójának nyilatkozva képtelennek nevezte azt a helyzetet, hogy a belügyminiszter nem léphet be egy önkormányzati intézménybe. Hartmann visszautasította a rendezvény kampányeseménnyé minősítését. A szocialista politikus azt mondta: a vasárnapi sajtótájékoztató témáját éppen az önkormányzatok adták, tekintettel arra, hogy hétfőn a magyar önkormányzatok napja volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?