Tekla
9 °C
20 °C

A belügyminisztert kitiltották a veszprémi színházból

2002.10.01. 09:26
Nyilvánvalónak és természetesnek tartja Kuti Csaba, a Veszprém megyei közgyűlés MDF-es elnöke, hogy nem engedélyezte Lamperth Mónika belügyminiszter sajtótájékoztatójának megrendezését a veszprémi Petőfi Színház büféjében- tudta meg a Népszabadság. Kuti szerint ugyanis kampányeseménynek nincs helye a színházban. A veszprémi MSZP-sek kárpótlásul színházjegyet adtak a miniszternek.
Lamperth Mónika belügyminiszter vasárnap Veszprémben, egy sörözőben kényszerült megtartani sajtótájékoztatóját, mivel Kuti Csaba, a megyei közgyűlés demokrata fórumos elnöke nem járult hozzá az összejövetelhez a színház épületében. A Népszabadság információi szerint ezért a veszprémi szocialisták egy színházjeggyel ajándékozták meg a minisztert, hogy ha legközelebb Veszprémben jár, bemehessen a színházba.

Egyértelmű kampány

Kuti Csaba döntését a napilap kérdésére azzal indokolta, hogy politikai kampányrendezvénynek nincs helye a színházban. Arra a kérdésre, hogy a hivatalban lévő belügyminiszter, aki bizonyos értelemben a megyei önkormányzatnak is elöljárója, miért nem tarthatott tájékoztatót egy önkormányzati intézményben, a megyei elnök úgy fogalmazott: hiába miniszter valaki, ha egyértelműen politikai kampányban vesz részt. A megyei közgyűlés elnöke ezt azzal vélte bizonyítani, hogy Lamperth Mónika mellett ott volt az összejövetelen Dióssy László veszprémi polgármester is, aki a szabad demokraták és a szocialisták közös polgármesterjelöltje.

Önkormányzatok napja

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke a Népszabadság tudósítójának nyilatkozva képtelennek nevezte azt a helyzetet, hogy a belügyminiszter nem léphet be egy önkormányzati intézménybe. Hartmann visszautasította a rendezvény kampányeseménnyé minősítését. A szocialista politikus azt mondta: a vasárnapi sajtótájékoztató témáját éppen az önkormányzatok adták, tekintettel arra, hogy hétfőn a magyar önkormányzatok napja volt.