Auguszta
-3 °C
2 °C

Anettka beszólt Dávid Ibolyának

2005.12.28. 07:06
Állítólag Komlós Attila lesz a Határon Túli Magyarok Hivatalának új elnöke, miután a korábbi vezető a Mucuska-botrányt követően egészségügyi okokra hivatkozva megvált tisztségétől. A Népszava azt találgatja, hogy ki lehet a főpolgármester kihívója. Még az is lehet, hogy Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc lesz főpolgármester-jelölt. Anettka az MDF miatt később repül. Lapszemle.

A Mucuska-botrány hullámai

A Népszabadság értesülése szerint Komlós Attila lesz a jövő év elejétől a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) új elnöke. Mint emlékezetes, Bálint-Pataki József egészségügyi okokra hivatkozva már hónapokkal ezelőtt megvált a HTMH vezetésétől, azóta Szabó Béla megbízott elnökként irányította a munkát. Őt azonban a közelmúltban kinevezték a csíkszeredai magyar főkonzulátus élére. Úgy tudni, Komlóst Gyurcsány Ferenc javasolta a HTMH élére; kinevezése hivatalosan külügyminiszteri jogkör. A HTMH az egyik legvitatottabb intézmény napjainkban, főleg az emlékezetes Mucuska-botrány hatására.
Részletek a Népszabadságban >>>>

Demszky ellen

A pártokban már több név felmerült Demszky Gábor kihívójaként a budapesti főpolgármesteri poszton: van ahol egy jelölt van, van ahol három - írja a Népszava. Politológusok szerint semmi sem dől el az országgyűlési választásokig, hiszen minden attól függ. Azt sem tartják kizártnak, hogy - pártja sikertelen tavaszi szereplése után - Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc főpolgármester-jelölt lesz. Egyelőre Demszky Gábornak nem tűnt fel komoly vetélytársa, feltéve, ha 16 év után ő marad az SZDSZ jelöltje az újabb négyéves ciklusra.
Folytatás >>>>

Fehér Anett kőkemény

A Blikk Anettka politikai ambícióiról ír. A lap úgy tudja, hogy a műsorvezető nem hagyja magát eltántorítani, vagyis akkor is segíteni akarja az MDF kampányát, ha arra Dávid Ibolya nem tart igényt. Anettkáról egyik MDF-es képviselő sem nyilatkozik Herényi Károlyon kívül. A frakcióvezető megfogalmazása szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy pártokat támogasson. A lap szerint a nő januári nászútja után nagygyűlések és más politikai rendezvények szervezésébe kezd. Sok munkája miatt űrutazását is elhalasztja: csak a választások után fog repülni. Részletek a szerdai Blikkben.