Géza
-12 °C
-4 °C

Anettka a parlamentben, tüntetés a határon

2005.11.22. 07:36
Zátonyra futott az erdélyi magyar televízió ügye, pedig létrehozására a tavalyi választásokon az RMDSZ is ígéretet tett. A határ mentén unják a csempészek miatt fennálló szigorú ellenőrzést, a tízórás várakozásokat. Anettka médiaszakértőként dolgozik az MDF-nek és parlamenti belépőt kapott Herényi Károlytól. Lapszemle.

Nem lesz erdélyi magyar tévé

Zátonyra futott az egész napos sugárzásúra tervezett, önálló erdélyi magyar televízió ügye - írja a Magyar Nemzet. Mára kiderült, hogy a magyar költségvetésből erre a célra elkülönített 300 millió forinthoz nem tud újabb forrást szerezni a Markó Béla vezette RMDSZ, ám a kiutalt összeget sem kívánja visszajuttatni a budapesti kormánynak. Ráadásul a céltámogatás rendeltetésének megváltoztatásáról egyetlen ember - Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke - döntött.
Részletek >>>

Tüntetnek a veszteglők

A Népszabadság pénzügyőrségi forrásokból származó információi szerint félpályás útlezárással kívánnak hangot adni felháborodásuknak az ukrán és a román határvidéken élők, mert a vámőrség szigorított ellenőrzései miatt nyolc-tíz órát, olykor még ennél is hosszabb időt voltak kénytelenek a határon vesztegelni. A VPOP a közfelháborodás ellenére sem tervezi az elsősorban a cigaretta- és benzinturizmus visszaszorítására elrendelt szigorú ellenőrzések enyhítését.

A múlt héten a VPOP elrendelte, hogy minden belépő autóssal ki kell töltetni egy kérdőívet, melyre felírják a be- és a kilépés időpontját, s mindkét esetben a kilométeróra állását. Kiderült, hogy tömegesen jönnek Magyarországra tele tankkal olyanok, akik néhány órával később már szinte "száraz" tartállyal hagyják el az országot, noha kilométerórájuk tanúsága szerint csak pár kilométert tettek meg magyar területen.
A Népszabadság cikke >>>

Anettka egy MDF belépővel jár a parlamentbe

Anettka állandó parlamenti belépőt kapott az MDF-től - írja a Blikk. A botrányhős televíziós műsorvezető azt mondta, hogy a párt médiaszakértője lett. A belépőt a párt frakcióvezetője, Herényi Károly írta alá, aki pontosan nem árulta el, hogy milyen szerepet szánnak a műsorvezetőnek. "A legkisebb, de a leghangosabb fogaskerék leszek a párt gépezetében" - ígéri Anettka.
A Blikk az MDF új tanácsadójáról >>>