Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az autópálya-szerződéseket is elővenné a Fidesz

2005.11.28. 07:48
Indokolt lenne az autópálya szerződések felülvizsgálata is - nyilatkozta a Népszabadság kérdésére Fónagy János, az Orbán-kormány egykori közlekedési minisztere. A Népszava úgy tudja, hogy a szocialisták várhatóan a héten bólintanak rá a liberálisokkal kötendő korlátozott választási megállapodásokra. A választások közeledtével egyre több, pártokhoz köthető "civil" szervezet alakul. Lapszemle.

Garantált profit?

Ha a hosszú távú áramvásárlási szerződések esetében felmerül a piaci egyenlőség és a verseny sérelme, akkor a szintén hosszú távú autópálya-koncessziók esetében is erősen aggályos a 20-25 évre államilag garantált profit - nyilatkozta a Népszabadságnak Fónagy János. Az Orbán-kormány egykori közlekedési minisztere közölte: indokolt lenne az autópálya-szerződések felülvizsgálata is.
A Népszabadság cikke >>>

Laza igazodás

Listaállítás és szövetségkötés - az utcákon zajló kampány mellett ez is foglalkoztatja az MSZP és a Fidesz vezetőit. A szocialisták várhatóan a héten bólintanak rá a liberálisokkal kötendő választási megállapodásokra. A Népszava úgy tudja, a választások első fordulójáig nem várható, hogy szorosabb választási szövetséget köt a két kormányzó párt.
Részéletek a Népszavában >>>

Álcivilek a holdudvarban

Azt már most valószínűsíthetjük, hogy a választások közeledtével egyre több, pártokhoz köthető "civil" szervezet alakul majd – írja a Magyar Hírlap. Szocialista polgári köröknek tartották régen az MSZP-s Sikeres Magyarországért mozgalom tagjait, akik eddig távol maradtak a politikától. A Fidesz mellett több civilnek álcázott csoport működik, a kisebb pártok nem élnek az ilyen mozgósító eszközökkel.
A Magyar Hírlap cikke >>>