Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Színesedik és olcsóbbodik a Népszabadság

2006.01.05. 08:48
Színes lesz a Népszabadság minden oldala hétfőtől, írja a napilap. Úgy tudjuk a lap olcsóbb is lesz, tehát nem nyeli le a kiadó az áfacsökkentésből adódó különbözetet. Mádl Ferenc és Sólyom László vagyonnyilatkozatát vetette össze a Népszava. Lapszemle.

Új nyomdában készül péntektől a Népszabadság, derült ki a napilap csütörtöki számából, a Szikra Lapnyomda helyett a Ringier új nyomdagépein nyomják majd a lapot. Formailag nem változik az újság, egyvalamiben azonban versenyre kel a legnagyobb példányszámban fogyó napilappal: minden oldalon színes lesz, akárcsak a Blikk. Az Index úgy tudja, hogy az áfacsökkentésből adódóan hétfőtől tíz forinttal olcsóbb is lesz a lap, így 108 helyett csak 98 forintot kell kiadni alapesetben (mellékletek nélkül) a Népszabadságért, ezzel megközelítette 30 forintra a Blikket, ami jelenleg 68 forintba kerül. A legfrissebb terjesztési adatok szerint a Népszabadság az egyre kevesebb példányszámban fogyó politikai napilapok teljes piacának közel kétharmad részét foglalja el.
Erős piaci pozícióban a Népszabadság
A napilapok többsége lenyelte az áfát

Szerény elnöki milliók

Harminc millió forint van Sólyom László számláján, elődje ötvenmillióval zárta köztársasági elnökségét, írja a vagyonnyilatkozatok alapján a Népszava, hozzátéve, hogy Sólyom volt az első elnök, akinek hivatalba lépésekor vagyonnyilatkozatot kellett tennie. A jelenlegi köztársasági elnök az értékpapírokba fektetett megtakarított pénzen kívül egy 82 négyzetméteres pécsi lakást is birtokol feleségével közösen, saját kocsijuk nincs. Sólyomnak az értékpapírokon kívül van egy 3,56 millió forintot érő életbiztosítása és egy védett festménye van, tartozása, banki hitele ellenben nincs. Hivatalba lépése előtt az Akadémiától kapott havi bruttó 353 900 forintot, elnöki fizetése csaknem egymillióval több havonta: 1 365 000 forint. Mádl Ferenc földjeiről és háromezer kötetes könyvtáráról is beszámolt záró vagyonnyilatkozatában.
A szocáldemokrata napilap írása

Mégis elkelt a Divatcsarnok

Szerdán megvették a Divatcsarnokot, írják a csütörtöki lapok, a francia-luxemburgi ORCO Properties ingatlanfejlesztő társaság hárommilliárd forintért jut az Andrássy úti áruházhoz. A cég korábban már szerette volna megvenni az értékes, építészetileg is fontos ingatlant, 2001-ben 1,75 milliárd forintért jutott volna hozzá, de az állam a Kincstári Vagyoni Igazgatóságon keresztül az utolsó pillanatban élt elővásárlási jogával. A felújítás várható milliárdos költsége végül visszariasztotta az államot attól, hogy a kultúra szolgálatába állítsa az egykori áruházat, a KVI tavaly ismét meghirdette az ingatlant, amelyre négyen pályáztak. A kiírás értelmében a vevőnek meg kell őriznie az épület szecessziós értékeit, közfunkciót kell biztosítania a Lotz Teremnek, a tetőn pedig vissza kell állítania a hajdani vendéglátóhelyet. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a napokban folytatódik az állami ingatlanok értékesítése, így új pályázati kiírás jelenik meg az egykori pártüdülő, a Club Aliga eladására.
Régi kérőjéé lett a Divatcsarnok - Népszabadság
Gazdára talált a Divatcsarnok - Magyar Hírlap
A Divatcsarnokért aggódik a Fidesz