Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Engedély nélkül lóg Kovács Pisti

2006.03.07. 07:51
Ismét felállványoztak egy nemrég felújított házat a Károly körúton és az építkezési védőhálóra a liberális párt hirdetése került, noha a hirdetésére csak március 9-től kértek engedélyt. Hamarosan vádat emelhetnek Schönthal Henrik ellen "gondatlanságból elkövetett pénzmosás" miatt. Kétszázmilliós kártérítést követel a Fő utcai órásgyilkosság elkövetésével vádolt, ártatlanul letartózatott férfi.

Engedély nélkül borítja hatalmas SZDSZ-es hirdetés egy budapesti, Károly körúti ház homlokzatát, a Kovács Pisti képével takart állványokon senki sem dolgozik, állítja a Magyar Hírlap. Az Astoria környékén lévő épületet nemrég újították fel, de nem sokkal később ismét felállványozták és az építkezési védőhálóra a liberális párt hirdetése került ("Egy kis lépés nekünk, egy nagy lépés Kovács Pistinek"). A főváros városképvédelmi bizottságának fideszes elnöke úgy tudja, hogy a hirdetésére kértek engedélyt, de csak március 9-től. A bizottság szabad demokrata tagja szerint elképzelhető, hogy leszedetik a hirdetést, vagy az engedély nélküli állványozóra bírságot szabnak ki.
A Magyar Hírlap cikke>>>

Végéhez közeledik a rendőrségi nyomozás, hamarosan - még Kulcsár Attila bíróság elé állítása előtt - vádat emelhetnek Schönthal Henrik ellen "gondatlanságból elkövetett pénzmosás" miatt, értesült a Népszava meg nem nevezett, de "megbízható forrásból". A házi őrizetben lévő vállakozót jelenleg sikkasztással gyanúsítják, de állítólag csak az enyhébb, gondatlanságból elkövetett pénzmosásra vannak bizonyítékai a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek. Ebben az esetben az Egyesült Államokból pár hónapja önként hazatért Schöntal védekezése igaznak bizonyul, miszerint nincs köze a K&H Equitiesnél végrehajtott sikkasztásokhoz, nem tudott a számlájára érkező pénzek eredetéről.
A Népszava cikke>>>

Kétszázmilliós kártérítést követel a Fő utcai órásgyilkosság elkövetésével vádolt, ártatlanul letartózatott férfi, írja a keddi Blikk. A jogerősen felmentett Földes-Szabó Attila 1063 napot töltött előzetes letartóztatásban, minden napért csaknem kétszázezer forintot követel az Igazságügyi Minisztériumtól. A férfi, akit barátnője is elhagyott míg rácsok mögött várta az ítéletet, négymillió forint vagyoni és kétszázmillió forint nem vagyoni kártérítést kér.
A Blikk cikke>>>