Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egy főtiszt védi Debreczenit

2006.03.13. 07:19
Még nem fizette ki a kormányt kritizáló Vizsla újság kiadója, az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége az első szám 6 millió forintos terjesztési költségeit – írja a Népszava. A beszervezéssel megbízott állambiztonsági tiszt a Népszabadságnak cáfolta, hogy közíró-politológus valaha is dolgozott volna a szolgálatnak. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az SZDSZ megvezette az OVB-t. A Magyar Hírlap arról ír, hogy a gyanú szerint a honvédelmi tárca két munkatársa súgott a német Siemens cégnek.

Megpróbálta beszervezni Debreczenit

"Debreczeni József nem dolgozott az állambiztonsági szolgálatnak, és nem írt jelentést senkiről. Tudom, mert nekem kellett volna beszerveznem" - mondta a Népszabadságnak Berente Károly nyugdíjas rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egykori állambiztonsági elemzője. A volt főtiszt azért vállalta az interjút, mert talán ő az egyetlen, aki tisztázhatja az MDF egykori országgyűlési képviselőjét a vád alól. "Több sebből vérzik" az ügynökvád alapjául szolgáló levél is - írta a lap, megjegyezve: a levelet a HavariaPress nem kívánta a szerkesztőség rendelkezésére bocsátani, ám a levélből érdekes módon a Hír TV-ben neveket is idéztek.
Szigorúan titkos tiszti legenda >>>>

Adós Vizsla

Csaknem hétmillió forinttal tartozik a Postának a Magyar Vizsla kiadója: a fizetési határidő ma jár le - értesült a Népszava. Úgy tudják, elszámolási vitába keveredett a kézbesítőcég a kormányt és tagjait élesen bíráló ingyenes lap kiadójával, az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége (AÉSZ). A kézbesítés díjának egy részét - 4,5 millió forintot - már átutalták.
Milliókkal tartozik a Postának a Vizsla kiadója >>>>

Becsapták az OVB-t?

Félrevezethette az OVB-t az SZDSZ képviselője, aki március 2-át jelölte meg a Főpolgármesteri Hivatal területén található szabad demokrata kampányközpont nyitási idejének - írja a Magyar Nemzet. A Liberálisok Háza elnevezésű, a választások első fordulójáig álló építmény az SZDSZ internetes honlapja szerint is március 3-tól működik a közintézmény területén néhány hónapja kialakított Városháza parkban. A választási bizottságtól Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője beadványban kérte, hogy tiltsa el a kisebbik kormánypártot, illetve az önkormányzatot a további törvénysértésektől.
Hamis információ alapján született döntés az SZDSZ kampányközpontja ügyében >>>>

Vesztegetési ügy a honvédelmi tárcánál?

Vádjavaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Honvédelmi Minisztérium két munkatársával, valamint az ismert világcég, a Siemens magyarországi képviseletének egyik ágazati igazgatójával szemben - írja a Magyar Hírlap. Valamennyiüket vesztegetéssel gyanúsítják. A lap úgy tudja, a minisztérium megvált a két korrupt hivatalnoktól, a cég igazgatója viszont továbbra is élvezi munkáltatójának bizalmát. A nyomozás illetékesei elmondták: a nyomozás névtelen bejelentés alapján indult, amely szerint a híradó parancsnokság és az elektronikai parancsnokság egy-egy civil munkatársa bizalmas információkat adott a világcég egyik igazgatójának.
A honvédelmi tárca két munkatársa súgott a német cégnek? >>>>