Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Orbán Viktor államférfi, de Mónikáért nagyon aggódunk

2007.05.23. 08:58
Kaká megfelelne a kakasnak, tudatlanok és iszákosak a zágrábi futballisták, betiltják Kovács Apollóniát, a szakma megdöbbent és aggódik, George sokszor felönt a garatra, körmünkre ég az M5-ös, aggódunk Mónikáért, fogy a diák az erdei iskolákból, ki is az a Wermer András? Lapszemle.

A mai nap legfontosabb eseménye az athéni Bajnok Ligája-döntő, amelyet ölég fantáziátlanul harangoznak be a lapok. A helyszínből adódó őspoént mindössze a Magyar Nemzet játssza ki – Kit köszönt majd a görögtűz? –, és Hegyi Iván, az idétlen, funkciótlan és hajuknál fogva (khm) előrángatott szójátékok legyőzhetetlen mestere görögözik-töröközik kicsit, minthogy a két évvel ezelőtti Milan–Liverpoolt Konstantinápolyban játszották.

Hegyi kiküldött amúgy önszínvonala alatt teljesít, bizonyára fáradt volt az utazástól, tudósításának szövegkörnyezetéből alig egy gondolatmenetet tartottam fontosnak kiragadni: Kakát szeretik a görögök, mert sokan Adonisznak hívják, és ezt könnyű kiejteni, ám az igazi a Kakasz lenne, ami odahaza a kakasnak felelne meg.

Kapja be!

Kaká életútjára a Nemzeti Sport BL-melléklete is kitér, amelyből megtudhatjuk, a brazil zseni kis híján belepusztult a jólétbe. Ha ő is favellában cseperedik, mint a többiek, nem eshetett volna bele apu feltöltetlen úszómedencéjébe. Még szerencse, hogy felépült súlyos gerincsérüléséből.

Ehhez képest smafu, hogy hazárdjátéknak tűnik a pécsi edzőváltás – Sinkovics Gábor dettó a Sportban rosszallja Keszei Ferenc utolsó pillanatbani kirúgását –, miként az sem rogyasztja az olvasóra az eget, hogy tudatlanok és iszákosak a Dinamo Zagreb futballistái. Bár ez a Magyar Hírlapban olvasható cikk mégis érdekes, a horvát ojságok agyba-főbe cseszegetik a zágrábi labdarúgókat – átmulattak nem egy éjszakát, piha –, akkor, amikor rekordok sorát megdöntve (khm) utcahosszal nyerték a bajnokságot. A dinamósok megunták, fellázadtak, és azt mondják, mostantól úgy bánnak a skríblerekkel, mint ők velük. Ha harc, legyen harc.

Az utolsó sport nem is sport: a legjobb hirdetést is a Sportban találtuk, étrendkiegészítőnek nevezett kapszulát ajánlanak, azzal, hogy kapja be (együttlét előtt egy-két órával).

Letiltják Apollóniát

Ennyit a testnevelésről, van más fontos is, így az, hogy Such György rádióelnök, a főgonosz száműzi a magyarnótát a Magyar Rádióból. Több lap is belemerül ebbe, a legmélyrehatóbban a Magyar Nemzet, amely szerint a szakma megdöbbent és aggódik. Kép is van, képaláírással: Kovács Apollóniát márciusban kitüntették, most letiltják. Ráadásul a Szabó család is véget ér, holnap, ezt ezúttal a Népszabadságból tudhatni. A magyar hagyományok alapjai kérdőjeleződnek meg. Ráadásul körmünkre ég az M5-ös, bármit is jelentsen ez.

Értelemszerűen mindenki megpróbálja megírni a magáét a rendőrségségnél zajló (khm) folyamatokról, ez ügyben két egymásra rímelő címet szeretnék idecitálni. Magyar Nemzet: Tisztogatás a rendőrségnél? Népszava: Öntisztulás a rendőrségnél.

A Népszavában olvasható egy egészen alapos interjú is, Wermer Andrással – ha álmukból keltik fel Önöket, megmondják, ki ő? –, a Fidesz egykori kommunikációs gurujával, aki érdekes módon nem anyázza egykori munkaadóit. Azt mondja, most nem ad ötleteket a Fidesznek, és anno decibel sem ő mozgatta Orbán Viktort, mert a stratéga feladata, hogy utat mutasson, az államférfié meg az, hogy eldöntse, akar-e azon az úton járni. Nocsak.

Nehogy azt higgye, nagylelkű a férfi

Majd elfelejtettem, nemcsak az athéni olimpiaiban, a budapesti Puskás Ferenc stadionban is frenetikus eseményt rendeznek máma, nálunk George Michael popzenész lép fel, akinek egyszer volt egy jó száma is; igaz, az is feldolgozás. A Blikkből kiderül, George szereti az alkoholt, nem is tagadja – néha a garatra is felönt –, és elsősorban minőségi borokat iszik. Ezért turnéja szervezői kitalálták, hadd kapjon minden országban egy palack jót. Hogy mi mit adunk neki, még nem tudni. A Blikknek vannak tippjei, nekünk is lennének.

De ez mind, mind, mind semmi ahhoz képest, hogy Mónika az idén nem élete párjával, Mukli Gyulával nyaral, mert megunta, hogy a pasasnak sosincs ideje. A fejlemény híranyagot és vezércikket is ért a Színes Bulvárlapban, amelynek szerzője tudja, mit jelent az, amikor elfoglalt az ember, és nem ér rá a szerelemre. Mónika pedig jól teszi, amit tenni készül, de nehogy azt higgye, hogy nagylelkű a férfi, amiért elengedi. És a legeslegfontosabb dolog az életben az idő. Fontos a karrier meg a pénzkereset, de annál is fontosabbak emberi kapcsolataink.

Végül egy misztikus hír a Népszabadságból: Fogy a diák az erdei iskolákból. Ebből mindjárt írunk egy forgatókönyvet M. Night Shyamalannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!