Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Orbán frizurája és a komlói száraztészta

2005.11.11. 08:04
A Népszava úgy értesült, hogy törvényt sértett a komlói polgármester, amikor nagy mennyiségű száraztészta önkormányzati beszerzéséről és szétosztásáról határozott. A Magyar Hírlapban Orbán Viktor sérójának változásait elemzik szakértők, a Népszabadság meg úgy értesült, hogy az SZDSZ várhatóan még az idén kezdeményezi, hogy a nagyobb sajtóorgánumok, a történelmi egyházak és az országos szakszervezetek vezetőit is minősítsék közszereplőnek. Lapszemle.

Orbánt félti a Magyar Hírlap. Az újság pénteki számában a Fidesz-elnök sérójának változásait elemzi egy stílusszakértő, miután nemrég középre hozott választékkal lepte meg a közvéleményt és rajongóit a volt miniszterelnök. A Hírlap emlékeztet arra, hogy a Fidesz elnökének nem ez volt az első látványos dizájnváltása, de kormányfővé választása óta viszonylag állandó volt a megjelenése.

A lap által megkérdezett kommunikációs és a divatszakértők eltérően vélekedtek Orbán Viktor mostani stílusváltásáról, az előbbiek szerint törvényszerű volt és imponáló a fiatalítás, utóbbiak szerint viszont visszafelé sülhet el a fazonigazítás - ami egyébként a konzervatív politikus lányának tanácsára következett be, legalábbis erről vallott korábban Orbán Viktor.
A Magyar Hírlap cikke >>>
"Valamit csinálhatnál a lenyalt választékoddal" >>>

Lejárt szavatosságú kampánytészta

Törvényt sértett a komlói polgármester, amikor háromezer kilogramm száraztészta önkormányzati beszerzéséről és szétosztásáról határozott, írja a Magyar Nemzet a a Baranya Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjére hivatkozva. Bércesi Ferenc ugyanis megállapította, hogy "mulasztásban megnyilvánuló törvénysértés történt" amikor a részben lejárt szavatosságú élelmiszer megvásárlásáról egy személyben döntött Páva Zoltán, szocialista politikus.

Mint ismeretes, a Honvédelmi Minisztériumból (HM) származó élelmiszert Sásdon, Komlón és több környékbeli településen, Páva Zoltán választókerületében osztották szét rászorulók között. Páva elismerte, hogy a tészta beszerzéséről és kiosztásáról a képviselő-testületet megkerülésével döntött, de szerinte még a testületi ülés előtt lépnie kellett, tekintettel a tészta fogyaszthatóságának lejártára.
A Magyar Nemzet cikke >>>

RE: Ügynöktörvény

Az SZDSZ ismét benyújtja ügynöktörvény-javaslatát a parlament elé, írja a pénteki Népszabadság. A liberális párt várhatóan még az idén kezdeményezi, hogy a nagyobb sajtóorgánumok, a történelmi egyházak és az országos szakszervezetek vezetőit is minősítsék közszereplőnek, és világítsák át. Bár korábbi javaslatai mindig elbuktak a többi parlamenti párt ellenállásán, az SZDSZ hamarosan egyeztet javaslatáról az MSZP-vel.

A törvényjavaslat tovább tágítaná az állambiztonsági szaklevéltárban hozzáférhető iratok körét, egyben az átvilágítóbírói testületet is újra felállítaná. A közszereplők lehetséges ügynökmúltjának teljes megismeréséért következetesen kiálló liberális párt szerint webes adatbázist kellene létrehozni, hogy a jövőben elkerülhető legyen a politikai célzatú, lejáratsára felhasznált a "szelektív ügynöklistázás", írja a lap.
A Népszabadság cikke >>>
Alkotmányellenes az ügynöktörvény