Valér
2 °C
8 °C

Döglött zöldkártya-szoftver a világvárosban

2005.11.17. 07:30
A főpolgármester a vakoknak is azt fogja bizonygatni, hogy szürke nagyvárosból dinamikusan fejlődő nagyvárossá vált Budapest – derül ki a Népszava interjújából. A Világgazdaság úgy tudja, az állam közel 14 milliárdot adna a leépítések finanszírozására, de az önkormányzatok köszönik szépen, nem kérik. Problémás a zöldkártyaíró szoftver frissítése, ezért a szerelők piszmognak az igazolás megírásával. Lapszemle.

Demszky tudatosítana

A főpolgármester szerint a külvilág már érzi, amit a fővárosiak még nem: hogy 15 év alatt Budapest egy szürke nagyvárosból dinamikusan fejlődő nagyvárossá vált. Ezt akarja tudatosítani Demszky Gábor azzal, hogy több pénzt akar fordítani a legfontosabb budapesti problémák megoldására. Demszky Gábor a Népszavában úgy véli, hogy a kormány és főváros viszonya jó, a várost vezető MSZP-SZDSZ koalíció pedig összecsiszolódott. Mint mondja, főpolgármesterként nem száll be egy előre hozott kampányba, most a költségvetéssel foglalkozik.
A teljes interjú >>>

Az állam több, az önkormányzat kevesebb embert rúgna ki

Az idén 13,5 milliárd forint állami támogatást kaphatnak létszámcsökkentéshez az önkormányzatok - írja a Világgazdaság. A pénz mintegy 13 ezer dolgozó leépítéséhez lehetett volna elegendő, de az igény ettől elmarad. Eddig 1700 közalkalmazott és köztisztviselő elbocsátásához kaptak 1,6 milliárdot a helyhatóságok, s a teljes évi támogatás is alig éri majd el a hárommilliárdot.
A Világgazdaság cikke >>>

Zöldkártya manuálisan

Akadozik a környezetvédelmi felülvizsgálaton átesett gépjárművek zöldkártyáinak kiállítása - értesült a Népszabadság. Egy számítógépes szoftver frissítési problémái miatt több márkakereskedő és autószerelő kénytelen kézzel kiállítani azokat a dokumentumokat, amelyek a hatósággal történő elszámolásokhoz szükségesek. A feladatot egy mindeddig problémamentesen működő számítógépes program segítségével végezték, de gondok vannak a program frissítésével.
Részletek a Népszabadságban >>>>