Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Orbán, Dávid: szerda esti csúcs

2005.11.18. 07:35
A Fidesz és az MDF elnöke kötetlen megbeszélést folytatott egymással szerda este, írja a Népszabadság. Az Élet és Irodalom főszerkesztője lapjában jelentette be, hogy kilép a Magyar Újságírók Országos Szövetségéből, mert nem ért egyet a szervezet etikai bizottságának állásfoglalásával. A beszüntetett hungarista Vér és Becsület Pax Hungarica néven folytatja, írja a Magyar Hírlap. Lapszemle.
Orbán Viktor és Dávid Ibolya szerdán kötetlen megbeszélést tartott a Nemzeti Kör szervezésében, írja a Népszabadság. A Fidesz és az MDF elnöke hétfőn együtt érkezett Gyurcsány Ferenc parlamenti dolgozószobájába, ahol a négy pártelnök a kormányfővel tárgyalt a nemzeti garanciatörvény tervezetéséről. A szerdai találkozóról Navracsics Tibor, Orbán kabinetfőnöke a péntek reggeli Nap-keltében úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz nyitott a közeledésre.
A Népszabadság cikke>>>
A hétfői találkozó>>>
Gémesi és Sisák is a Fideszbe igazolhat>>>

ÉS: kilépett a MÚOSZ-ból a főszerkesztő

Kovács Zoltán kilép a Magyar Újságírók Országos Szövetségéből. Az Élet és Irodalom főszerkesztője lapja első oldalas publicisztikájában jelentette be lépését. Indoka: a szövetség etikai bizottsága szerint az ÉS alkotmányos alapintézményt támadott a Tokaji borcsaták című, az Orbán-család vállalkozásaival is foglalkozó cikkben. A Népszabadság szerint az etikai bizottság "nehezen visszaadható logikával" az összes szereplőt elmarasztalta. Az állásfoglalása az Országos Igazságszolgáltatási Tanács kérdésére született.
Az Élet és Irodalom honlapja>>>
A MÚOSZ etikai bizottságának állásfoglalása>>>

Magyar Hírlap: Vér és Becsület helyett

Pax Hungarica néven éledhet újjá a bíróság által feloszlatott Vér és Becsület Kulturális Egyesület, írja a Magyar Hírlap. Bejegyzési kérelmükről a Fővárosi Bíróságnak kell dönteni. A Pax Hungarica meg szeretné szüntetni a kapitalista kizsákmányolást, és el kívánja tüntetni a társadalmi osztályokat.
A Magyar Hírlap cikke>>>
Alpolgármester volt a vezérszónok>>>