Edina
-12 °C
-3 °C

Gyurcsány a nőknek, Orbán a férfiaknak jön be

2006.03.24. 08:32
A Gallup Intézet egyelőre nem részletezett adatai szerint Gyurcsány Ferenc inkább a nők, Orbán Viktor pedig inkább a férfiak körében népszerű - olvasható a Blikkben. A Magyar Nemzet egy tragikus otthonszülésről ír, amely miatt a rendőrség vádjavaslatot nyújtott be az anya és négy segítője ellen. Ugyancsak a Magyar Nemzet ír arról, hogy az oktatási tárca az év végéig tervez utazásokat Magyar Bálintnak és munkatársainak.

Tragikus otthonszülés

Vádjavaslatot nyújtott be a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy maradandó károsodást okozó otthonszülés miatt egy szülő nő és négy segítője ellen – értesült a Magyar Nemzet. A még 2003 december 24-én otthon lefolytatott szülésnél egy szülész-nőgyógyász, egy pszichiáter és két szakképzett szülésznő vett részt. Az újszülöttet be kellett szállítani a SOTA II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, ahol a károsodással született kisfiú 2004 július 6-án meghalt. A klinika már januárban feljelentést tett, mert nem voltak meg a megfelelő feltételek a szüléshez. Az otthon szülést a törvények lehetővé teszik, a Szülészet és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium azonban ellenzi ezt az eljárást.

A cikk a Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában olvasható

Az oktatási tárca az év végig tervez utazásokat

Magyar Bálint oktatási miniszter és munkatársai a két hét múlva esedékes választások ellenére az év végéig tervezték meg utazásaikat – írja a Magyar Nemzet. A december végéig szóló ütemterv alapján Magyar Bálint (SZDSZ) miniszter júniusban Athénba, szeptemberben Lisszabonba, novemberben Brüsszelbe, decemberben pedig Helsinkibe utazik. A miniszter kabinetfőnöke, Hriczu Anita március–áprilisban Kolumbiába látogat. A kabinetfőnök a lapnak elmondta: a minisztérium naptári évre tervezi külföldi kiküldetéseit, mert az erre a célra rendelkezésre álló keretet az év elején szét kell osztani.

A Magyar Nemzet cikke>>>

Gyurcsány a nőknek, Orbán a férfiaknak jön be

Gyurcsány Ferenc inkább a nőknek jön be, Orbán Viktor viszont a férfiak körében népszerű – olvasható a Blikkben. Manchin Róbert, a Gallup Intézet vezetője felméréseik alapján azt állítja „Gyurcsány Ferenc nagyon elment a nők körében”. A miniszterelnököt sokkal több nő tartja szimpatikusnak, mint ellenfelét. Orbán Viktor inkább a férfiak valamint a falun élők és a fiatalok (45 év alattiak) körében népszerű.

A cikk a Blikk nyomtatott kiadásában olvasható