Mátyás
-6 °C
1 °C

Sprintbe kezdett az MSZP

2005.12.23. 08:07
Az MSZP behozta a Fideszt, s a teljes népesség körében egy százalékkal meg is előzi - tette közzé a Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatását a Népszabadság. A Magyar Hírlap egy titokzatos betegről ír, aki lopott taj-kártyákkal huszonötféle néven vett igénybe kórházi kezeléseket. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az egyházi iskolákat képviselő civil szervezet elkésett a jövő évi költségvetés ellen benyújtani tervezett beadványával. Lapszemle.

Erősödő MSZP, lassuló Fidesz

Az MSZP erősödését és a Fidesz gyengülését mutatja a Szonda Ipsos közvéleménykutató intézet legfrissebb felmérése. A Népszabadásgban közölt adatok szerint idén még nem volt ilyen mértékű elmozdulás a két nagy párt támogatottságában, mint most decemberben. A teljes népesség körében a szocialisták 1 százalékkal megelőzik a Fideszt, a biztos pártválasztókat vizsgálva döntetlen az állás a két párt között. Erősödött az SZDSZ is. Az MSZP koalíciós partnere 4 százalékon áll, azaz egyre közelebb kerül a parlamentbe jutási küszöbhöz. Az MDF is javított, támogatottsága 3 százalékos.

A Népszabadság cikke>>>

A Szonda Ipsos honlapja>>>

Elkéstek beadványukkal az egyházi iskolák

Az egyházi iskolák múlt pénteki tüntetését szervező Szülők Közössége elkésett beadványával, miután Sólyom László köztársasági elnök tegnap aláírta a költségvetési törvényt – írja a Magyar Nemzet. A civil szervezet és az egyházak szerint a jövő évi költségvetésnek az egyházi intézmények finanszírozására vonatkozó része alkotmányellenes, ezért azt akarták kérni az államfőtől, bocsássa azt előzetes normakontrollra. A tiltakozók kinyilvánították: a költségvetés hátrányos helyzetbe hozza az egyházi iskolákat és szociális intézményeket. A katolikus, az evangélikus és a református egyház a 2005-ös költségvetés miatt tavasszal már az Alkotmánybírósághoz fordult, ám a taláros testület egyelőre nem foglalkozott a beadvánnyal.

A Magyar Nemzet honlapja>>>

Egyházak-állam: mi mennyi?>>>

Lefülelték a fantombeteget

A Magyar Hírlap arról számol be, hogy egy férfi lopott taj-kártyákkal egy év alatt két és fél millió forint értékben kezeltette magát különböző hazai kórházakban. A csaló nem emiatt bukott le, hanem azért, mert a kórházi vizsgálatok után mindig ellopta egy-egy betegtársa táskáját, hogy a következő helyre az ő papírjaival menjen. Az ügyben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is vizsgálatot folytat. Az ugyanis egy év alatt senkinek sem tűnt fel, hogy valaki huszonötféle néven bolyong a magyar egészségügyben, s közben nálánál húsz évvel fiatalabb vagy éppen húsz évvel idősebb ember iratait mutatja fel.

A Magyar Hírlap cikke>>>