Valér
4 °C
8 °C

Gyanúsított egy Britton-fantomcég ügyében

2006.01.10. 08:11
Káosz uralkodik a hazai légimentésben, miután az Országos Mentőszolgálat felmondta a szerződést a helikoptereket üzemeltető céggel – írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap arról számól be, hogy a mentők néha még most is rendőrt hívnak a kábítószeres betegekhez, holott ezt egy főigazgatói utasítás tiltja. A Népszabadság szerint már van gyanúsítottja a brókerbotrányban szereplő egyik Britton-cég fantomizálásának. Lapszemle.

Elszálltak a mentőhelikopterek

A Népszabadság és a Magyar Nemzet is részletesen foglalkozik azzal, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonnali hatállyal felmondta a mentőhelikoptereket üzemeltető céggel kötött szerződést. Az OMSZ szerint a BASe Kft. több esetben olyan munkákról is benyújtott számlákat, amelyek nem szerepeltek a szerződésében, s elszabotálta az OMSZ kéréseit, utasításait. A mentőhelikoptereket üzemeltető cég vezetője visszautasítja a vádakat. Keddtől a mentőszolgálat tulajdonában álló Légimentő Kht. hat géppel látja el a szükséges feladatokat. A Magyar Nemzet úgy tudja: az egészségügyi tárca honlapján szereplő 21 lépésből kikozmetikázták az arra vonatkozó ígéretet, hogy 2005-ben három új mentőhelikoptert szereznek be.

A Népszabadság cikke>>>

A Magyar Nemzet cikke>>>

Rendőrt hívnak a mentők a drogoshoz

Még most is előfordul, hogy a mentők rendőrt hívnak a kábítószer-fogyasztó betegekhez, holott ezt egy főigazgatói utasítás tiltja – írja a Magyar Hírlap. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet drogpolitikai programvezetője Sárosi Péter a lapnak azt mondta: gyakran a mentővel egyszerre érkezik a rendőrautó is a kábítószeres beteghez. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint nem a mentősök feladata a bűnüldözés, nekik védeniük kell a betegek egészségügyi adatait. Csendes László, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője úgy nyilatkozott: "Mi inkább a terjesztőkre összpontosítunk, a mentősöktől kapott információkra sincs szükségünk."

Részletek a Magyar Hírlapban>>>

Britton-alkalmazottat gyanúsítanak egy cég fantomizálásával

A rendőrség P. Kristófot, a Britton Kft. pénzügyi ügyintézőjét gyanúsítja azzal, hogy tavaly februárban hamis személyigazolvány segítségével fantomizálta az egykori Britton-céget, a BR Med-Support Kft-t - értesült a Népszabadság. A Britton az egyik érintettje a brókerbotránynak, Kulcsár Attila több tíz milliárdos sikkasztási ügyének. Mint korábban kiderült, a Britton ügyvezetőjének, Kerék Csabának résztulajdonában álló BR Med-Support Kft. 50 százalékos résztulajdonosa Sztipánovics Zoltánhoz, egy pécsi karosszérialakatoshoz került, akit ügyvezetővé is kineveztek. A férfi azt állította, semmi köze a céghez. Mint mondta: 2000 körül kilopták a zsebéből a személyi igazolványát, s feltehetően ezzel éltek vissza. A rendőrségi nyomozás során az derült ki, hogy az adásvétellel összefüggő egyik tranzakciót P. Kristóf, a Britton pénzügyi munkatársa intézte el Sztipánovics nevében. A gyanúsított P. Kristóf határozottan tagadja, hogy segédkezett volna az egykori Britton-cég fantomizálásában.

A Népszabadság cikke>>>

Fantomvevőé a volt Britton-cég