Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Fidesz-előnyt jósol az újfajta közvélemény-kutató

2006.03.18. 09:57
Kétpárti parlament lenne egy újszerű módszerrel dolgozó közvélemény-kutató cég szerint. A kecskeméti maffiaper vádlottjai a Széchenyi-terv során majdnem 90 millióhoz jutottak hozzá. Lapszemle.

Kétpárti parlamentet és ötszázalékos Fidesz előnyt jelez az a négyszázezer válaszadó részvételével végzett közvéleménykutatás, amelyet a HírTV megbízásából készítettek. A felmérés szerint a két kis párt közül egyik sem jutna be a parlamentbe - írja a Magyar Nemzet szombati vezető anyagában.

A Hír TV megbízásából készített közvéleménykutatás szerint a Fidesz nyerné a választásokat 5 százalékos különbséggel. A felmérés szerint a Fidesz az átlagnál erősebb a falvakban és városokban, míg az MSZP a fővárosban és a megyeszékhelyeken szerepelne jobban. A lap szerint a REAL-PR 93 Piac- és Közvélemény-kutató Kft. "az itthon még egyedülálló, de nemzetközileg már ismert véletlenszerű automata hívásokkal készítette az adatfelvételt, mely ez esetben 403698 választópolgárt ért el". Bővebben: a Magyar Nemzet cikkének online változata.

Gyanús támogatás a maffiaper vádlottjainak

A Népszabadság arról számolt be, hogy a gazdasági tárca egy bejelentés nyomán vizsgálat megindítását tervezi a Széchenyi-terv keretében adott egyik támogatás ügyében. A pénzt igénybe vevő cég alapítói, Radnai László és Csüllög Zsigmond - a most folyó kecskeméti maffiaper vádlottjai. A 87,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a H-Build 2000 Építő és Üdültetési Rt. kapta 2002-ben arra, hogy a Mosonmagyaróvárhoz tartozó Krisztinamajorban üdülőapartmanokat és termálfürdőt fejlesszen. (Mire a támogatást megkapták, Radnai és Csüllög már kiszállt a cégből.)Bővebben: a Népszabadság cikkének online változata.

A Magyar Hírlapnak Friderikusz Sándor adott kétkolumnás interjút annak kapcsán, hogy hétfőtől az ATV-n egyórás adással jelentkezik minden este. Friderikusz a lapnak adott nyilatkozatában kifejti, hogy olyan műsort akar, amely naponta orientálja a nézőket. Egyébként pedig provinciálisnak tartja a magyar televíziózást.