Ágnes
-1 °C
2 °C

Csuklyásokkal küzdöttek a Lungo Drom-osok Pokorni fórumán

2006.02.25. 09:56
Csuklyások rohamozták meg Pokorni Zoltán püspökladányi fórumát. Még jó, hogy ott voltak a Lungo Drom aktivistái. A Magyar Nemzet másik cikke Gyurcsány panaszairól számol be. A Magyar Hírlap szerint a Fidesz Nemzeti Gárdát akar létrehozni. A Népszabadságnak Dávid Ibolya azt mondta: lehet, hogy csak kívülről támogatják az új kormányt. Hogy melyiket? Az nem derült ki. Sajtószemle.

A "nyilasuralmat dicsőítő" jobboldallal szembeni küzdelméről is beszámolt Vlagyimir Putyin orosz államfőnek korábbi moszkvai látogatásán Gyurcsány Ferenc. A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök a Magyar Demokrata lapszámaira és az ott ajánlott sajtótermékekre utalt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Gyurcsány a saját blogjában írt arról, hogy keményen küzd a jobboldallal, amely itthon a szélsőjobboldal 1945 előtti szégyenteljes uralmát dicsőítő megfogalmazásokat és cikkeket helyez el a lapjaiban. A Magyar Nemzet cikke az mno.hu-n is olvasható.

Szintén a Magyar Nemzet ír arról, hogy tíz, símaszkot és csuklyát viselő fiatal rohamozta meg péntek este Pokorni Zoltán püspökladányi lakossági fórumának résztvevőit, és ököllel ütni-verni kezdték azokat, akik nem fértek be a MÁV-étterembe. Az "agresszív álarcosok" az útjukba kerülő embereket püfölni kezdték. Az ütlegekből Arnóth Sándor - a helyi Fidesz-jelölt, akit Pokorni mutatott be a közönségnek - fiának is kijutott. A verekedőket végül a Lungo Drom aktivistái kiszorították a teremből, majd értesítették a rendőrséget. A csuklyásokat később rendőrök vették őrizetbe.

Dávid Ibolya nem mondja meg, kit támogatna a választások után

Míg az SZDSZ tovább csökkentené a hadsereg létszámát, addig a Fidesz már a bővítésen és a nemzeti gárda létrehozásán gondolkozik. Az MDF szerint véget kell vetni a koncepció nélküli átszervezéseknek, a szocialisták pedig az eddig elért racionalizálással elégedettek - írja a Magyar Hírlap a hadsereg jövőjéről szóló összeállításában.

Dávid Ibolya szerint elképzelhető, hogy - parlamentbe jutása esetén - az MDF kívülről támogatná a majdani kormányt. A demokrata fórum elnöke nem nevezte meg, hogy ez a lehetőség kinek a miniszterelnöksége esetén történhet meg. (Viszont azt is hangsúlyozta, hogy kormányváltást akarnak.) Dávid azt is kijelentette: "ha a Fidesz így folytatja", az MDF-szavazók nem fognak rájuk voksolni a második fordulóban sem. A teljes cikk a nol.hu-n olvasható. Dávid az interjúban azt is elmondja: a Fidesz azért az MDF riválisa, mert nem jobboldali párt, miközben annak akarja eladni magát.