Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nyoma veszett kétezer embernek

2005.12.02. 08:30
Az elmúlt húsz évben több mint kétezer ember tűnt el nyomtalanul és nyolcszázötven holttestet egyáltalán nem sikerült azonosítani – olvasható a Magyar Hírlapban. A Népszabadság furcsa nevelési módszerről ír: egy kecskeméti állami gondozott fiú "fölös energiáit" úgy probálták levezetni a kollégiumban, hogy bokszolnia kellett az egyik felnőtt nevelővel. Lapszemle.

Végleg eltűntek

Az elmúlt húsz évben több mint kétezer ember, azaz egy egész falu lakossága tűnt el nyomtalanul Magyarországon – írja a Magyar Hírlap. A rendőrségi statisztikák nyolcszázötven olyan halálesetet tartanak nyilván, amikor nem sikerült kideríteni az elhunyt kilétét. Idén minden eddiginél több bejelentés érkezett eltűnt személyekről: az év első tíz hónapjában összesen 11 ezer ember hollétéről nem tudtak hozzátartozói, többségük azonban a tapasztalatok szerint egy idő után ad életjelt magáról.
A Magyar Hírlap cikke >>>

Bokszszal fegyelmezték meg

Egy kecskeméti iskolában úgy próbáltak megfegyelmezni egy 16 éves állami gondozott fiút, hogy nevelőjével bokszmeccset kellett vívnia – olvasható a Népszabadságban. A dolog akkor tűnt fel, amikor a kamasz fej- és arcsérüléseit látták el a kórházban. A Népszabadság információi szerint a fiú verekedett társával és dühében feldúlta a szobáját. Az iskola igazgatónőjének utasítására ezért a fiúnak - „fölösleges energiája” levezetésére – az egyik felnőtt nevelővel kellett bokszolnia a tornateremben. A fiú elveszítette a meccset, amit az igazgató a többiek előtt ki is hirdetetett. A tinédzsert jelenleg pszichiátriai osztályon ápolják.
A Népszabadság cikke >>>