16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Háromdiplomás milliomos

2006.03.21. 07:45
Sólyom László köztársasági elnök nem jelöli Polt Pétert legfőbb ügyésznek - olvasható a Népszabadságban. A lap interjút közöl a Legyen Ön is milliomos! című televíziós kvízjáték eddigi legnagyobb nyereményét elérő Cserey Gáborral. A Magyar Nemzet szerint a bíróság felmentette a vádak alól a Millenáris Kht egykori vezetőjét, Berkecz Máriát és felettesét Bártfai Béla államtitkárt, ezzel Keller László közpénzügyi államtitkár kudarca teljessé vált.

Polt Péter nem lesz újra főügyész

Sólyom László köztársasági elnök várhatóan nem jelöli ismét Polt Pétert a legfőbb ügyészi posztra - értesült a Népszabadság. Polt Péter megbízatása május 16-án jár le, a posztra az államfőnek kell javaslatot tennie, amelyről már az új összetételű parlament szavaz. Sólyom László a jelölt nevét még a választások első fordulója előtt nyilvánosságra hozza, amivel azt szeretné jelezni, hogy nem az választási eredmény ismeretében dönt. A Népszabadság úgy tudja, hogy a jelöltek között szóba került Juhász András Fejér megyei főügyész, Sódor István volt fővárosi főügyész, fővárosi fellebbviteli főügyész és Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyészének neve.

A Népszabadság cikke>>>

Felmentették Berkecz Máriát

Lezárult az Orbán-kormány idején kötött szerződések miatt indult utolsó büntetőeljárás is, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt vezetőjét és Bártfai Béla volt államtitkárt a hűtlen kezelés vádja alól - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezzel teljessé vált az ügyek tisztására hivatott Keller László korábbi közpénzügyi államtitkár kudarca, aki 37 eljárást kezdeményezett. Berkecz és Bártfai ellen végkielégítések kifizetése és felvétele miatt indult nyomozás. Az eljárás során Berkecz Mária közgazdász két alkalommal testüreg vizsgálatnak vetették alá, amelyet egy ügyészi vizsgálat szabályszerűnek talált.

A Magyar Nemzet írása>>>

Háromdiplomás milliomos

A Legyen Ön is milliomos! című televíziós kvízjáték történetében először nyerték meg a negyven millió forintos főnyereményt. A nyertes Cserey Gábor, a Fővárosi és Pest Megyei Nyugdíj-biztosítási Igazgatóság 56 éves osztályvezetője volt, akivel a Népszabadság készített rövid interjút. A három diplomás nyertes az adólevonások után 26 millió forintot kap majd. Cserey Gábornak a játék során olyan kérdéseket kellett megválaszolnia, hogy mit készítenek kasmírból, milyen sportágban jeleskedett Iszinbajeva, milyen eredetű verssor a jambus, kell-e a korhelylevesbe spárga és mikor lett a magyar országgyűlés intézményes székhelye Pozsony.

A Népszabadság interjúja>>>  • Tippek
  • Hírek