Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Rogánt nem hallgatja ki a rendőrség

2006.03.17. 08:04
Nem hallgatja ki tanúként a rendőrség a szerverügyben Rogán Antalt, a Fidesz kampányfőnöke levelet írt a nyomozóknak, amelyben minden kérdésre választ adott - írja a Népszava. A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökét, a képviselőjelöltként is induló Szilvásy Györgyöt az összeférhetetlenség elkerülése miatt nevezték ki politikai államtitkárnak. Gyurcsány Ferenc népszavazást tartana az euróról - olvasható a Világgazdaságban. Lapszemle.

Rogánnak nem kell a rendőrségre mennie

Nem idézi be a rendőrség kihallgatásra Rogán Antalt a Fidesz kampányfőnökét az úgynevezett adatlopási ügyben – értesült a Népszava. A rendőrség azért tekintett el a politikus tanúként való meghallgatásától, mert Rogán Antal a hét elején levelet küldött a hatóságnak, amelyben választ ad a nyomozók kérdéseire. A Népszava valószínűsíti, hogy Rogán a levélben megnevezi azokat a fideszes munkatársait, akiknek szerepe volt az MSZP szerverének feltörésében és a rivális párt kampánydokumentumainak letöltésében.

A cikk a Népszava nyomtatott kiadásában olvasható

Rogán a szőnyegszélen

Kis pártok jelöltek nélkül

Az idei választásokra nyilvántartásba vett 48 párt közül várhatóan csak ötnek sikerül országos listát állítani – a jelöltállítás határideje péntek délután jár le. A Magyar Hírlap szerint a négy parlamenti párt, valamint a MIÉP-Jobbik biztosan tud országos listát állítani, másik három-négy párt még reménykedhet. Az Élőlánc nem tudott elég jelöltet állítani, előfordulhat ugyanakkor, hogy a rendszerváltozás óta először egy etnikai alapon szerveződő párt, az MCF Roma Összefogás Párt kilép az országos politika színterére.

Részletek a Magyar Hírlapban>>>

Szilvásy Györgyöt átcímkézték

A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává nevezték ki Szilvásy Györgyöt, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökét, de ezután is ugyanazt csinálja, mint eddig. A Magyar Nemzet szerint a változtatásra azért volt szükség, mert Szilvásy képviselőjelölt is az MSZP megyei listáján, ez azonban eddigi címzetes államtitkári beosztásával összeférhetetlen volt. A lap szerint Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára esetében a szocialisták nem alkalmaztak ilyen jogi trükköt: a köztisztviselő részt vett a kampányban, amikor a nevével fémjelzett előadást az MSZP szórólapján hirdették.

A Magyar Nemzet cikke>>>

Gyurcsány: népszavazás az euróról

Az euró bevezetéséről 2008 után népszavazást kell tartani, "meg kell kérdeznünk az embereket, akarják ezt vagy nem" - mondta a miniszterelnök a Világgazdaságnak adott interjúban. Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy nem tervezik az áfa emelését, erre vonatkozóan nem is készültek tervek. Megválasztása esetén Gyurcsány Ferenc intenzív kezdésre készül. Mint mondta, a kormányátalakítás másnapján másfél tucatnyi törvénytervezetet nyújt be az Országgyűlésnek.

Az interjú a Világgazdaság nyomtatott kiadásában olvasható