Emőke
-4 °C
9 °C

Megint forradalmazott Kerényi

2005.12.29. 07:17
A felvételi tájékoztatóban megjelent információval ellentétben a költségtérítéses képzést végzettek is szerezhetnek ingyen újabb diplomát, derül ki lapszemlénkből. Kerényi Imre kimondaná azt az egy mondatot, ami a forradalomhoz kellene. A kormány tagjai közül egyedül Juhász Ferenc dolgozik a két ünnep között.
A két hete megjelent felvételi tájékoztató szerint csak az jelentkezhet államilag finanszírozott képzésre, akinek még nincs diplomája, írja a Népszabadság. Az új felsőoktatási törvény szerint viszont már nem az első, hanem egy diploma ingyenes. Vagyis azok, akik költségtérítéses képzésben szerezték első oklevelüket, jelentkezhetnek államilag finanszírozott képzésre.
Második diploma ingyen - a Népszabadság cikke>>>

A Magyar Hírlap szerint mégsem áll távol Kerényi Imrétől a forradalom hirdetése, bár gyújtó hangú celldömölki beszéde után a médiát vádolta a felvétel manipulálásával. Az Echo TV egyik műsorában a rendező azt mondta, hogy csak egy mondat kell a forradalom kitöréséhez, és ezt a mondatot ki is mondja, ha a helyzet úgy hozza. Kerényi Imrét megkereste a Magyar Hírlap, de kérdéseikre csak félmillió forint plusz áfa befizetése után lett volna hajlandó válaszolni, ezért véleményét nem ismerhették meg a lap olvasói.
Kerényi kimondja - a Magyar Hírlap cikke>>>

A miniszterek közül egyedül a honvédelmet irányító Juhász Ferenc dolgozik a két ünnep között, írja a Magyar Hírlap. Gyurcsány Ferenc a tiroli hegyekben telel, rajta kívül egyedül Lamperth Mónika lépte át az országhatárt, és - talán - Göncz Kinga, de róla nem árulták el minisztériumában, hogy hol van. A kormányszóvivői iroda megnyugtatta az ország sorsáért aggódókat: ha szükséges, a kormány tagjai elérhetőek.
Nem áll le az élet - a Magyar Hírlap cikke>>>