Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A Hold-homok a pszammofilek álma

2007.05.02. 11:52
Harrach beszólt a szingliknek, Persányi visszamenne az állatkertbe, Simonyi tán még ufókat is látott. Lapszemle.

A politikai uborkaszezon kezdetét jelzi, hogy a KDNP megint előásta kedvenc gumicsontját: Harrach Péter politikai eszközökkel fékezné meg a szingli életforma terjedését - áll a mai Magyar Nemzetben. A Munkástanácsok Országos Szövetsége viszont a munkahelyi stresszt gátolná jogszabállyal, a jelenség káros hatását a következő oldalon frappáns példával illusztrálja a polgári napilap: "Az SZDSZ-sátor cigány származású büfései" baltával, bozótvágó késsel üldöztek egy Jobbik-szimpatizánst a Hajógyári-szigeten."

A Népszava olvadó jéghegyen tornyosuló Linux-pingvinnel illusztrált mellékletet szentelt a klímaváltozásnak. A KVM által szponzorált melléklet vezércikkét Persányi Miklós jegyzi. Mérsékelt optimizmusának ad hangot, új ipari forradalmat vár a klímakihívásra válaszul. A leköszönő környezetvédelmi miniszterrel "Persányi a végsőkig kihasználta a lehetőségeit" címmel interjút is készített a szociáldemokrata napilap, az alany nem erősíti meg, de nem is cáfolja, hogy visszatérne az állatkert élére.

A mai Népszabadság egzotikus hírekkel operál: Kaliforniában ártatlanul ült egy sorozatgyilkos, Kínában bírsággal fenyegetik a túl nagy sírhelyen terpeszkedőket, Új-Zélandon ököl nagyságú húsevő csigák támadtak egy bányatársaságra, Tunéziában hat embert agyontapostak egy koncerten, Kolumbiában huszonöt tonna kokaint fogtak, sőt a Hold-homok a homokgyűjtő pszammofilek álma. A Balatonon vége lehet a matróz-pecás vitának, a kompromisszum ára az, hogy a halásztársaság beszáll a kikötőtakarításba.

Simonyi talán még földönkívülieket is látott az űrben, derül ki a Blikkből, a bulvárlap azonban sehol nincs a májusi Ufómagazinhoz képest. A bűnöző ufonautákról szóló összeállításból megtudhatjuk, hogy az angliai Dartmoorban brutális módszerekkel ("csontjaikat összezúzták, a húsuk megrohadt...") 15 pónilovat öltek meg az ufonauták, de magzatrablásban és műholdlopásban is utaznak. Egy magyar férfit viszont földönkívüli mohával ajándékoztak meg, aztán eltussolták a Kennedy-gyilkosságot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!