Árpád
-2 °C
4 °C

Rosszabbul élünk, mint 1989-ben

2007.05.21. 10:26
Az Index a ballib kurucinfó, Michael Moore szembeszáll az SZDSZ-szel, Rauschenberger nem tartozik a körúti szatírok közé! Lapszemle.

A Népszavában fejcserék, a Népszabadságban tisztáldozatok, a Magyar Nemzetben egyenesen rendőrbűnözés: a rendőri vezetők leváltása dominálja a mai napilapok címoldalát. Minden újság kiemeli, hogy a gyanúsítottakat oktató-nevelő célzattal rendőrnők vezették elő, de csak a Népszabadság ír arról is, hogy az érintett rendőrök poligráfos hazugságvizsgálattal bizonyítanák az ártatlanságukat. Az pedig senkinek nem jutott eszébe, a kormányfőnek milyen jól jött most ez az ügy, hogy ne az őszi túlkapások miatt nemsokára bíróság elé kerülő rebiszesek miatt kelljen lépnie.

A kormány eltökélt az egészségbiztosítási rendszer átalakításában, derül ki a Népszabadságból, de váratlan helyről kapnak muníciót a több egészségbiztosítós rendszert elutasítók ugyanitt: szombaton Cannes-ban bemutatták Michael Moore új, Sicko című pszeudo-dokuját, amely az USA (több biztosítós) egészségbiztosítási rendszerének igazságtalanságait veszi össztűz alá. Szintén a Népszabadság saját számításai szerint évi kétszázmilliárd forint pluszköltséget okoz a budapestieknek a metróépítés, ennyibe kerül a közlekedési káosz miatt elvesztegetett idő és üzemanyag.

Szerető Szabolcs a Magyar Nemzetben meghúzta a "ráción túli ellenzékkritika" határait: a ballibeláris kurucinfónak nevezi az Indexet, mert szerinte démonizáltuk a Fidesz régi-új elnökét. A Fidesz kudarcainak hátterében egyébként nem elvi, hanem imázsproblémák állnak az erős, patrióta állam felépítésénél kevés vonzóbb célt elképzelni képes publicista szerint. A Magyar Nemzet ismerteti az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a Világbank közös felmérését is, mely szerint rosszabbul élünk, mint 1989-ben: a közép- és kelet-európai országok lakosságának életszínvonala a saját megítélésük szerint a rendszerváltás óta nem javult.

Ejtőernyős zuhant egy gyermeknapi rendezvényre a Blikkben. A bulvárlapból az is kiderül, hogy ötven éves fennállása alkalmából nosztalgiahíradót indít a köztelevízió, amit még az sem hátráltathat, hogy Bayer Ilona bár őrzi, de nem hajlandó ismét kamerák előtt viselni legendás keretes szemüvegét. A sportszekcióban Növényi Norbert ötven évesen is győzni tudott K-1-ben, az utolsó oldalon pedig lelepleződik a híres angol beteg: a GQ magazin riportere kinyomozta, hogy román szélhámos a férfi, akit nyolc éve etetnek közpénzen a kanadaiak, mert ügyesen játszotta az amnéziást.

Bréking nyúzt ma csak a kuruc.infón találtunk: Rauschenberger nem tartozik a körúti szatírok közé címmel meaculpázós helyreigazítást közölnek, mert tévesen nevezett néven, és tett ki a "megalázott, feldühödött" közvélemény haragjának egy állítólagos erőszaktevőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?