Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Pokorni kontra Orbán

2006.03.11. 09:53
A Tárki nem vesz részt a választási kampányban, közölte a Népszavában a cég vezérigazgatója. A Magyar Hírlap kiemeli, hogy a határon túli magyar kisebbség jogainak védelmében lépett fel Sólyom László köztársasági elnök Jacques Chirac francia elnöknél tett látogatásán. A Népszabadság szerint kapósak a német politikusvendégek a kampányban. Lapszemle.

Elismerte az MSZP az illetéktelen adatkezelést

Elismerte az illetéktelen adatkezelést az MSZP szolnoki szervezete, amelyet egy a kopogtatócédulák alapján készített nyilvántartás miatt vádolt törvénytelen adatbázis-építéssel a Fidesz, írja a Magyar Hírlap. A szervezetnél elrendelt belső vizsgálat egy aktivistát jelölt meg felelősként. A vétkest felelősségre vonják, a jogosulatlanul szerzett információkat megsemmisítik.

A Magyar Hírlap cikke

MSZP-s adatbázist leplezett le a Fidesz

A Tárki nem kampányol

Nem kíván részt venni a választási kampányban a Tárki - jelentette ki Kolosi Tamás, a közvéleménykutató elnöke a Népszavának, aki nem minősítette a Fidesz elnökének kijelentését, miszerint a Tárki "tönkrevágta" a hitelét azzal, hogy a kormányfő jelenlétében ismertette kutatási eredményét. E szerint 2001 és 2005 között jelentősen nőtt az életszínvonal.

A Népszava cikke

Tárki: példa nélküli életszínvonal emelkedés

Baráti találkozó vitával

A vízumon vitatkozott Jacques Chirac francia és Sólyom László magyar elnök Párizsban, írja a Magyar Hírlap. Az egyórás találkozót ugyan barátinak nevezték, két kérdésben viszont nem jutottak dűlőre: az egyik a schengeni vízum díjának emelése, a másik a munkaerő szabad áramlásának korlátozása volt. A magyar elnök a határainkon túl élő három és félmillió magyar sorsára hívta fel vendéglátója figyelmét.

Magyar Hírlap online

Sólyom László körútra indul

Orbán dacára kiáll Pokorni

Pokorni Zoltán ismét kiállt az ingyentankönyv mellett, írja a Népszabadság. A Fidesz alelnöke erről először február végén egy zalaegerszegi sajtótájékoztatón beszélt. Orbán Viktor pártelnök egy televíziós műsorban igazította helyre Pokornit; szerinte nem volna helyes, ha a módosabb családok gyermekei is ingyen kapnák a tankönyvet.

A Népszabadság cikke

Pokorni ingyentankönyvet ígér, Orbán nem

Kaczynski, Kohl, Platzek

A Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt a lengyel Jog és Igazságosság párt elnökét (az elnök ikertestvérét), Jaroslaw Kaczynskit és a Németországot egyesítő Helmuth Kohl egykori kancellárt hívta meg a kampányban Budapestre, írja a Népszabadság. A baloldal eddig Matthias Platzecket, a német szociáldemokraták elnökét tudta mozgósítani kampányára.

A Népszabadság cikke

Putyin barátja volt, nem az ellensége

Vétségi eljárás indult az ellen a férfi ellen, aki a Putyin-látogatás idején a biztonsági szabályokat kijátszva belépőhöz jutott, s az orosz elnök közelébe férkőzhetett, írja a Népszabadság. A férfinek egyébként nem volt ártó szándéka, ellenkezőleg, Putyin egyik nagy rajongója, mondta el a lapnak Batiz András kormányszóvivő.

A Népszabadság cikke

Nem jól őrizték Putyin elnököt