Ágnes
-5 °C
2 °C

Kovács Katalin szolid coming outja a Nemzeti Sportban

2007.05.14. 08:31
Kovács Katalin vallomása igazi címlapsztori lehetett volna, a Nemzeti Sport azonban inkább egy piros mezes magyar focistát tett címlapjára. A hétfői lényeg ezúttal az olvasói- és véleményrovatokban, valamint az apróhirdetési oldalakon bújt meg.

Olvassunk több véleményt, a vélemény tágítja látókörünket. Itt van például a Népszava. Bitó László nyugalmazott élettanprofesszor az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után okosan kivárt majd' egy évet, és most, hogy immár biztos, Gyurcsány nem bukik bele a kampányhazugságok elismerésébe, elemzést írt a lapba:

"Az Ószövetségben Jákob kétszer is azt hazudja a megvakult Izsáknak, hogy ő Ezsaú, az elsőszülöttje. Így nyeri el apja áldását – írja a bibliai igazságokra kiéhezett Népszava-olvasóknak. – De hát nem bűn a hazugság? Nem tiltja a Tízparancsolat? Nem."

A Fideszből indult, és már oly sok pártot megjárt és mindenhonnan kikopó Bégány Attila cikkét a Népszabadság az olvasói levelek között hozta. A politikus műveltségi cenzust vezetne be. Minden sötét bunkónak lenne egy szavazata. Az érettségizetteknek – akár sötét bunkók, akár nem – két szavazata, a diplomásoknak három.

Bégány arra nem tér ki, mi lenne a többdiplomásokkal. Mindenesetre most sajnáljuk igazán, hogy már csak az Új Demokratikus Koalícióban jut számára hely, hiszen, mint írja, "szerénységem a minőségre fókuszáló politikát akarja újra megteremteni". Attila, gyere vissza!

A Fidesz régóta mondogatja már, hogy valami rettenetes ingatlansvindli áll a kormányzati negyed építésének hátterében. Hogy mennyire igaza van a jobboldal vezető erejének, az éppen a mai Magyar Nemzet apróhirdetési oldaláról derül ki. "Új kormányzati negyednél, 200 nm, nagy ablakos, félszuterén bérlete átadó." Nem lennénk meglepve, ha azokból a nagy ablakokból Szilvásy György és Gyurcsány Ferenc feje kandikálna ki.

Maradjunk az apróhirdetésnél. A Népszabadságban – persze, név nélkül – Molnár Lajos keres magának állást. "Nyugdíjasként munkalehetőséget keresek. Egészségügyben dolgoztam." És a maffia is itt próbál megszabadulni valami rettenetes bűncselekményre használt fegyvertől – hol máshol, mint a hangszerrovatban: "Ukrajna pianínó szolid áron eladó".

A hétvégén a Kati nénit elhagyó Janics Natasa és a régi edzőjénél maradó Kovács Katalin két futamban csapott össze, az eredmény 1:1. A csakazértis Népsportban Kovács Katalin tett meglepő nyilatkozatot riválisáról: "Úgy érzem, hogy van közöttünk valami furcsa.. Nem rossz. Nem távolságtartás. Nem feszültség. Valami más. Nem találjuk a szavakat, mint ahogy ennek az érzésnek a kifejezésére sem találok szavakat."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!