Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Katalin szolid coming outja a Nemzeti Sportban

2007.05.14. 08:31
Kovács Katalin vallomása igazi címlapsztori lehetett volna, a Nemzeti Sport azonban inkább egy piros mezes magyar focistát tett címlapjára. A hétfői lényeg ezúttal az olvasói- és véleményrovatokban, valamint az apróhirdetési oldalakon bújt meg.

Olvassunk több véleményt, a vélemény tágítja látókörünket. Itt van például a Népszava. Bitó László nyugalmazott élettanprofesszor az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után okosan kivárt majd' egy évet, és most, hogy immár biztos, Gyurcsány nem bukik bele a kampányhazugságok elismerésébe, elemzést írt a lapba:

"Az Ószövetségben Jákob kétszer is azt hazudja a megvakult Izsáknak, hogy ő Ezsaú, az elsőszülöttje. Így nyeri el apja áldását – írja a bibliai igazságokra kiéhezett Népszava-olvasóknak. – De hát nem bűn a hazugság? Nem tiltja a Tízparancsolat? Nem."

A Fideszből indult, és már oly sok pártot megjárt és mindenhonnan kikopó Bégány Attila cikkét a Népszabadság az olvasói levelek között hozta. A politikus műveltségi cenzust vezetne be. Minden sötét bunkónak lenne egy szavazata. Az érettségizetteknek – akár sötét bunkók, akár nem – két szavazata, a diplomásoknak három.

Bégány arra nem tér ki, mi lenne a többdiplomásokkal. Mindenesetre most sajnáljuk igazán, hogy már csak az Új Demokratikus Koalícióban jut számára hely, hiszen, mint írja, "szerénységem a minőségre fókuszáló politikát akarja újra megteremteni". Attila, gyere vissza!

A Fidesz régóta mondogatja már, hogy valami rettenetes ingatlansvindli áll a kormányzati negyed építésének hátterében. Hogy mennyire igaza van a jobboldal vezető erejének, az éppen a mai Magyar Nemzet apróhirdetési oldaláról derül ki. "Új kormányzati negyednél, 200 nm, nagy ablakos, félszuterén bérlete átadó." Nem lennénk meglepve, ha azokból a nagy ablakokból Szilvásy György és Gyurcsány Ferenc feje kandikálna ki.

Maradjunk az apróhirdetésnél. A Népszabadságban – persze, név nélkül – Molnár Lajos keres magának állást. "Nyugdíjasként munkalehetőséget keresek. Egészségügyben dolgoztam." És a maffia is itt próbál megszabadulni valami rettenetes bűncselekményre használt fegyvertől – hol máshol, mint a hangszerrovatban: "Ukrajna pianínó szolid áron eladó".

A hétvégén a Kati nénit elhagyó Janics Natasa és a régi edzőjénél maradó Kovács Katalin két futamban csapott össze, az eredmény 1:1. A csakazértis Népsportban Kovács Katalin tett meglepő nyilatkozatot riválisáról: "Úgy érzem, hogy van közöttünk valami furcsa.. Nem rossz. Nem távolságtartás. Nem feszültség. Valami más. Nem találjuk a szavakat, mint ahogy ennek az érzésnek a kifejezésére sem találok szavakat."