Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Forgalomlassítással az Auchan ellen

2003.11.21. 15:00
A Szentendrei úti Auchan épülése miatt érhet gazdasági kár több, a szomszédos telken székelő vállakozást - állítják az üzletek tulajdonosai. A panasszal élő érintettek pénteken dél körül forgalomlassító demonstrációt tartottak, hogy felhívják a figyelmet gondjaikra.
Pénteken dél körül a Szentendrei úton autózók többször is torlódások miatt bosszankodhattak. Az újonnan épült hipermarket miatt gyakran beduguló forgalmat szándékosan akadályozta 5-6 figyelemfelkeltő feliratokkal kidekorált autó és furgon. A forgalomlassító demonstrációval néhány, saját megfogalmazásuk szerint "kilátástalan helyzetbe került" kisvállalkozó kívánt tiltakozni a Szentendrei úti Auchan felépülése miatt kialakult helyzet ellen.

Nem egyeztettek

Tekintse meg képeinket!
A tiltakozók járművei a Szentendrei út 107-113. előti útszakaszon, hol a Budapest, hol a Szentendre felé vezető úton, a két középső sávban haladtak tyúklépésben, mintegy másfél órán át. A demonstrálók a forgalomlassító tüntetés befejeztével tiltakozó nyilatkozatot adtak át az őket fogadó Tarlós Istvánnak, a III. kerület polgármesterének, aki egyeztető tárgyalásokat ígért nekik.

Zsoldos József a demonstráció szervezője az Index kérdésére elmondta, a hipermarket építésekor az illetékesek nem egyeztettek velük a beépítésre szánt terület rendezési tervéről, így az Auchan és a Szentendrei út közötti területen található több kisebb vállakozás hátrányos helyzetbe kerülhet. A rendezési terv szerint ugyanis lezárják az általuk bérelt terület Szentendrei út felőli bejáratait, és egy kisebb hátsó bejáratot vágnának a telekhez. A kisvállalkozók félelmei szerint ez jelentős forgalomcsökkenést eredményezne, és akár csődbe is mehetnek a telken található üzletek.

Nincs illetékes?

Klikk a képre!
A területen működő vállakozókat képviselő Zsoldos József azt is elpanaszolta, hogy sérelmeikkel nem igazán tudtak kihez fordulni, mivel a rendezési terv részben a III. kerületi önkormányzat döntése alapján született, míg a telket a főváros adta el az Auchannnak.

Zsoldos József utalt a hipermarket megépülése körüli más, jogilag kifogásolható visszásságokra is. "Tudomásunk szerint az Auchanhoz vezető bekötőútra még a mai napig sincs engedélye a hipermarketnek, de az út már megépült. Magának az áruháznak a megnyitásához is számos engedélyre lenne szükség, mégis feltételezhetően a karácsonyi bevásárlás heteiben már nyitva lesz" - nyilatkozott az Indexnek a tüntetés szervezője, hiányolva az egyenlő bánásmódot az ügyben.