Piroska
3 °C
4 °C

A pénzügyminiszter nem pezsgőzött a Tervben

2002.10.31. 13:47
László Csaba a Pénzügyminisztériumból az Országházba menet, hóna alatt a jövő évi költségvetés tervezetével, pezsgővel koccint kollégáival a sikeresen végzett munkára - tájékoztatta informátorunk az Index költségvetési kampánystábját.
Mindezidáig nem sikerült kideríteni, hogy a Nádor utcai Terv presszó vagy a Pénzügyminisztérium PR-stratégiájának részét képezte László Csaba teázása. Pedig egész másként indult.

Sört és kevertet

Az Index költségvetési stábját azzal riasztották, hogy a pénzügyminiszter hivatalából az Országházba menet pezsgővel koccint a jövő évi költségvetésre. Miközben a szépemlékű Országos Tervhivatalról elkeresztelt presszó előtt vártuk László Csabát, az utca megszokott képét mutatta. A kisboltnál fél óra alatt többször jelent meg egy kis munkáscsapat, a sört és a kevertet az utcán fogyasztották el. Harmadszorra gyanút fogtak - munkavédelmiseknek néztek minket, újjal mutogattak ránk -, és többé nem jöttek. A Nádor és Arany János utca kereszteződésében kisebb szitkozódások, a tizenötös buszon semmibe révedő tekintetetek. László Csabát várjuk.

Felkészültek voltunk. A kiadások és a bevételek főösszegét nem lehet tudni, mert a számok ellenőrzése még hátravan. A többi ismert.

Buborékos nedű

László Csaba és csapata megjött, követjük őket a Tervbe be, a munkások visszaszivárognak a közeli kisboltba. Félő, a pénzügyminiszter is munkavédelmiseknek nézett minket, mert az előre beígért pezsgő helyett teát kért mindössze. Felháborodott kérdésünkre azt felelte, hogy majd akkor koccint a buborékos nedűvel (szóismétlés elkerülve), amikor a parlament elfogadta a költségvetést. Reméli, még karácsony előtt ki lehet hirdetni.

Milliárd feletti

Kötelességünknek érezzük intimitások iránt érdeklődő olvasóink kielégítését, ezért közöljük: a pénzügyminiszter kollégáival a milliárd feletti lottónyereményről beszélgetett. "Lottózni kéne" - mondta. Hogy saját vagy az ország nevében, azt nem árulta el, mint ahogy azt sem, milyen számokat kíván megjátszani.

Egy biztos. Amennyiben a költségvetés elfogadására ígért koccintásra nem a Tervben, hanem egy bahamai krimóban kerül sor, akkor László Csaba nyert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!