Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pénzügyminiszter nem pezsgőzött a Tervben

2002.10.31. 13:47
László Csaba a Pénzügyminisztériumból az Országházba menet, hóna alatt a jövő évi költségvetés tervezetével, pezsgővel koccint kollégáival a sikeresen végzett munkára - tájékoztatta informátorunk az Index költségvetési kampánystábját.
Mindezidáig nem sikerült kideríteni, hogy a Nádor utcai Terv presszó vagy a Pénzügyminisztérium PR-stratégiájának részét képezte László Csaba teázása. Pedig egész másként indult.

Sört és kevertet

Az Index költségvetési stábját azzal riasztották, hogy a pénzügyminiszter hivatalából az Országházba menet pezsgővel koccint a jövő évi költségvetésre. Miközben a szépemlékű Országos Tervhivatalról elkeresztelt presszó előtt vártuk László Csabát, az utca megszokott képét mutatta. A kisboltnál fél óra alatt többször jelent meg egy kis munkáscsapat, a sört és a kevertet az utcán fogyasztották el. Harmadszorra gyanút fogtak - munkavédelmiseknek néztek minket, újjal mutogattak ránk -, és többé nem jöttek. A Nádor és Arany János utca kereszteződésében kisebb szitkozódások, a tizenötös buszon semmibe révedő tekintetetek. László Csabát várjuk.

Felkészültek voltunk. A kiadások és a bevételek főösszegét nem lehet tudni, mert a számok ellenőrzése még hátravan. A többi ismert.

Buborékos nedű

László Csaba és csapata megjött, követjük őket a Tervbe be, a munkások visszaszivárognak a közeli kisboltba. Félő, a pénzügyminiszter is munkavédelmiseknek nézett minket, mert az előre beígért pezsgő helyett teát kért mindössze. Felháborodott kérdésünkre azt felelte, hogy majd akkor koccint a buborékos nedűvel (szóismétlés elkerülve), amikor a parlament elfogadta a költségvetést. Reméli, még karácsony előtt ki lehet hirdetni.

Milliárd feletti

Kötelességünknek érezzük intimitások iránt érdeklődő olvasóink kielégítését, ezért közöljük: a pénzügyminiszter kollégáival a milliárd feletti lottónyereményről beszélgetett. "Lottózni kéne" - mondta. Hogy saját vagy az ország nevében, azt nem árulta el, mint ahogy azt sem, milyen számokat kíván megjátszani.

Egy biztos. Amennyiben a költségvetés elfogadására ígért koccintásra nem a Tervben, hanem egy bahamai krimóban kerül sor, akkor László Csaba nyert.