Ivó, Milán
EUR 383,51 Ft
USD 366,53 Ft
6 °C
26 °C

Felmondta szerződését Lázár Mózes

2002.03.27. 21:38
Összeférhetetlenség miatt felmondta a Vértes Erőművel kötött lobbimegbízását Lázár Mózes fideszes képviselő. A lobbipénznek többek között a cukorbetegek egyesületénél és az oroszlányi népdalkörnél veszik hasznát.
A Komárom-Esztergom Megyei Közigazgatási Hivatal állásfoglalása szerint nem fér össze Lázár Mózes fideszes országgyűlési képviselő korábbi munkáltatójával kötött megbízási szerződése a megyei közgyűlésben viselt tisztségével - erről a honatya közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán. A dokumentum leszögezi: Lázár Mózes felmondta a szerződést, s ezzel az összeférhetetlenség további jogkövetkezmények nélkül megszűnt, vagyonnyilatkozatának pótlását pedig elküldte az illetékes parlamenti bizottságnak.

A közlemény arra is kitér, hogy a fideszes országgyűlési képviselő a korábban a részére kifizetett összeget jótékonysági és karitatív célra ajánlotta fel. Lázár közleményében összesen harminc kedvezményezett szervezetet nevez meg; ezek többsége - köztük a Rozmaring Népdalkör, az Oroszlány Barátainak Köre Egyesület és a Cukorbetegek Klubja - 50 ezer forintot kapott.

Lázár Mózes 1998-ig a Vértes Erőműnél dolgozott, majd képviselővé választásával egyidejűleg jogi állományba került, és megbízási szerződést kötött a vállalattal. Korábban a Népszabadság is hírt adott arról, hogy a képviselő külön díjazás ellenében lobbitevékenységet vállalt a Vértes Erőműnél, és az rt.-től kapott jövedelmét több alkalommal nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek