Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmondta szerződését Lázár Mózes

2002.03.27. 21:38
Összeférhetetlenség miatt felmondta a Vértes Erőművel kötött lobbimegbízását Lázár Mózes fideszes képviselő. A lobbipénznek többek között a cukorbetegek egyesületénél és az oroszlányi népdalkörnél veszik hasznát.
A Komárom-Esztergom Megyei Közigazgatási Hivatal állásfoglalása szerint nem fér össze Lázár Mózes fideszes országgyűlési képviselő korábbi munkáltatójával kötött megbízási szerződése a megyei közgyűlésben viselt tisztségével - erről a honatya közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán. A dokumentum leszögezi: Lázár Mózes felmondta a szerződést, s ezzel az összeférhetetlenség további jogkövetkezmények nélkül megszűnt, vagyonnyilatkozatának pótlását pedig elküldte az illetékes parlamenti bizottságnak.

A közlemény arra is kitér, hogy a fideszes országgyűlési képviselő a korábban a részére kifizetett összeget jótékonysági és karitatív célra ajánlotta fel. Lázár közleményében összesen harminc kedvezményezett szervezetet nevez meg; ezek többsége - köztük a Rozmaring Népdalkör, az Oroszlány Barátainak Köre Egyesület és a Cukorbetegek Klubja - 50 ezer forintot kapott.

Lázár Mózes 1998-ig a Vértes Erőműnél dolgozott, majd képviselővé választásával egyidejűleg jogi állományba került, és megbízási szerződést kötött a vállalattal. Korábban a Népszabadság is hírt adott arról, hogy a képviselő külön díjazás ellenében lobbitevékenységet vállalt a Vértes Erőműnél, és az rt.-től kapott jövedelmét több alkalommal nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.