Judit
2 °C
7 °C

Csokoládéért ölt a leányfalui gyilkos

2000.10.18. 17:42
Beismerte tettét az a tizenhat éves fiú, aki kegyetlen brutalitással ölt meg egy idős asszonyt október 7-én Leányfaluban. A fiú segédmunkásként dolgozott a gázvezeték fektetéséhez szükséges árokásásnál, amikor a 83 éves hölgy megsajnálta, és egy tányér levesre, majd egy kávéra hívta meg a lakásába. Zsákmánya egy öreg rádiósmagnó, és egy zacskónyi mikulás és csokinyuszi volt. Az eredményes felderítésért az Országos Rendőr-főkapitányság dicséretben részesített több nyomozót.
Elfogták tiszalúci lakásában azt a tizenhat éves fiút, aki brutálisan meggyilkolt Leányfaluban egy 83 éves asszonyt - adta hírül Bolcsik Zoltán rendőrezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. A fiatalkorú elkövető - aki a kertben és az utcában lévő gázfektetésnél dolgozott segédmunkásként - beismerte tették, előzetes letartóztatásáról Pest Megyei Bíróság csütörtökön dönt.

Megsajnálta a fiút

Az idős hölgy megsajnálta a kertjében dolgozó fiút, és egy tányér levesre invitálta. Tamás örömmel fogadta, és jó étvággyal el is fogyasztotta. A rendből és a tisztaságból arra következtetett, hogy jó módban élhet, ezért elkezdett azon gondolkozni, miként vehetné el a pénzét. Megköszöni a levest és visszamegy a kertbe dolgozni. Negyedóra múlva a néni újra behívta, ezúttal egy kávéval akart kedveskedni. Az elkövetőnek ekkor már megfogalmazódott a fejében a bűncselekmény gondolata. Körülnéz, látja hogy senki sincs a közelben, és az ajtóban gyanútlanul álló nénit arcon vágja, majd ellöki. Az alig negyven kilós asszonynak kiesik a fogsora, elrepül a hallókészüléke, majd elterül a földön. Ekkor a széken található párnával elkezdi fojtogatni. Öt perc után látja, hogy nincs már magánál, de még hörög. Ekkor fogja az asztalon lévő konyhakést, amivel előzőleg még neki vágott kenyeret, és átszúrja a nyakát, és a kést még különös kegyetlenséggel meg is forgatja.

Egy zacskó csokoládéval távozott

A lakást kiforgatja, de nem talál pénzt. Csak egy öreg, értéktelen rádiós magnót visz el magával, és egy zacskónyi mikulás és csoki nyuszit, amit előzőleg a néni neki készített ki. Mintegy húsz perc múlva társával befejezi a kertben a munkát, és visszarakják a kertkaput. A munkatársa be akart menni szólni a néninek, de ő nem engedi, avval, hogy kérte, ne zavarják, mert már lefeküdt. Így visszamennek a munkásszállóra, de másnap reggel Tamás rögtön kikérte a bérét, holott már lekötött munka lett volna a következő hétre is.

A hölgyre vérbe fagyva talál rá hétfőn két ismerőse, akik saját kulcsukkal mentek be a házba. Ők gondozták a nénit, aki jó szellemi és fizikai állapotban volt még. Utoljára szombaton látták, mert vasárnap már nem ment el szokása szerint a templomba.

A rendőrség hazugságvizsgálót is igénybe vett

Mesélt a helyszín - fogalmazott Derzsi Péter őrnagy, a nyomozás vezetője. A rendőrség számára nyilvánvaló volt, hogy a gyilkosság nappal történt, amit az idős hölgy ruházatából, és az életmódjából következtettek ki. A munkások este 5-6 óráig dolgoznak, ezért nekik látniuk kellett, ha valaki bemegy a házba. A nyomozók a közel harminc munkás kihallgatása után két embert gyanúsítottak, akik a néni kertjében is dolgoztak. Egyikőjüket hazugságvizsgáló alá vetették, így szűkült le a gyanúsítottak listája egyre. Elmondása szerint kollegájánál volt egy magnó, aminek eredetéről nem tudott világos magyarázatot adni.

A rendőrség házkutatást tartott a fiú tiszaluci lakásában, ahol megtalálták az eltulajdonított rádiósmagnót. Később beismerő vallomást is tett. Tamás nyolc általánost végzett, és együtt élt egy négygyermekes anyával a Miskolctól nyugatra lévő kis faluban.

Az eredményes felderítésért az Országos Rendőr-főkapitányság dicséretben részesítette a nyomozást vezető Derzsi Péter őrnagyot és két kollegáját is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?