Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Lelkiismeret '88 Csoport zavarta meg a miniszterelnök szombati beszédét

2002.09.22. 10:31
A Lelkiismeret '88 Csoport, az 56-os Magyarok Világtanácsa, a Magyar Revíziós Mozgalom és más polgári körök vállalták magukra a miniszterelnök szombati, Kossuth téren tartott ünnepi beszédének megzavarását.
A Lelkiismeret '88 Csoport, az 56-os Magyarok Világtanácsa, a Magyar Revíziós Mozgalom és több polgári kör zavarta meg bekiabálásokkal és fütyüléssel a miniszterelnök ünnepi beszédét szombaton az Országház előtti Kossuth téren. Erről a Lelkiismeret '88 Csoport vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Medgyessy Péter szombaton a Kossuth-emlékévet, valamint az országszerte lezajlott bicentenáriumi megemlékezéseket záró budapesti ünnepségen beszélt. A kormányfőt a tiltakozók hazaárulónak nevezték, majd a Vesszen Medgyessy! és a Hajrá Magyarország! jelszavakat skandálták.

Mint ismert, a Lelkiismeret '88 szervezte a szavazatok újraszámolásáért tartott július 4-i Erzsébet hidi blokádot, a Kossuth téri éhségsztrájkot és "vadkempinget" is.

A Lelkiismeret '88 Csoport közleménye szerint a szombati demonstrálók Kossuth leszármazottjaihoz csatlakoztak, akik az ellen tiltakoztak, hogy a reformkori politikus születésének 200. évfordulóján "volt kommunista ügynökök" tartanak beszédeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!