Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lelkiismeret '88 Csoport zavarta meg a miniszterelnök szombati beszédét

2002.09.22. 10:31
A Lelkiismeret '88 Csoport, az 56-os Magyarok Világtanácsa, a Magyar Revíziós Mozgalom és más polgári körök vállalták magukra a miniszterelnök szombati, Kossuth téren tartott ünnepi beszédének megzavarását.
A Lelkiismeret '88 Csoport, az 56-os Magyarok Világtanácsa, a Magyar Revíziós Mozgalom és több polgári kör zavarta meg bekiabálásokkal és fütyüléssel a miniszterelnök ünnepi beszédét szombaton az Országház előtti Kossuth téren. Erről a Lelkiismeret '88 Csoport vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Medgyessy Péter szombaton a Kossuth-emlékévet, valamint az országszerte lezajlott bicentenáriumi megemlékezéseket záró budapesti ünnepségen beszélt. A kormányfőt a tiltakozók hazaárulónak nevezték, majd a Vesszen Medgyessy! és a Hajrá Magyarország! jelszavakat skandálták.

Mint ismert, a Lelkiismeret '88 szervezte a szavazatok újraszámolásáért tartott július 4-i Erzsébet hidi blokádot, a Kossuth téri éhségsztrájkot és "vadkempinget" is.

A Lelkiismeret '88 Csoport közleménye szerint a szombati demonstrálók Kossuth leszármazottjaihoz csatlakoztak, akik az ellen tiltakoztak, hogy a reformkori politikus születésének 200. évfordulóján "volt kommunista ügynökök" tartanak beszédeket.