Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kormányleltár: maguk értékelnek

2002.04.23. 20:22
Kormányzati leltárról határozott a kormány. A kabinet mai ülésén arról döntöttek, hogy a miniszterek - elébemenve az értékeléseknek - maguk vonják meg az elmúlt négy év mérlegét. A mai ülésen a tárcák megkapták a leltározás szempontjait is.

Eredmények, célok, létszám

Borókai Gábor
Leltárt kell készítenie minden tárcának az elmúlt négyéves tevékenységről, az eredményekről és a működésről - közölte kedden Borókai Gábor kormányszóvivő. A minisztériumok a Miniszterelnöki Hivatal által kidolgozott szempontrendszer alapján leltárt készítenek az eredményekről, kitűzött célokról, a létszámról, a feladatkörökről, a költségvetési helyzetről, a nemzetközi ügyekről és az integrációs feladatok pillanatnyi állásáról.

Egy napja már készülnek

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP és az SZDSZ felszólította a jelenlegi kormányt, hogy csak ügyvivői kormányként tevékenykedjen, Borókai elmondta: az alkotmány szerint a kormány teljes hatáskörben működhet egészen addig, amíg meg nem alakul az új parlament. Mint ismeretes, a választás második fordulója után Dávid Ibolya, az MDF elnöke, igazságügyi miniszter beszélt a kormányzati munka átadásáról elsőként hétfőn, Pokorni Zoltán Fidesz-elnökkel közös sajtótájékoztatóján. Dávid kijelentette: készülnünk kell a tisztességes kormányzati átadásra. Az Alkotmány értelmében a választások után harminc napon belül kell megalakulnia az új országgyűlésnek, azaz jelen esetben legkésőbb május 21-éig. Ekkor szűnik meg a leköszönő parlament megbízatása is. Az alakuló üléssel megszűnik a kormány megbízatása is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!