Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormányleltár: maguk értékelnek

2002.04.23. 20:22
Kormányzati leltárról határozott a kormány. A kabinet mai ülésén arról döntöttek, hogy a miniszterek - elébemenve az értékeléseknek - maguk vonják meg az elmúlt négy év mérlegét. A mai ülésen a tárcák megkapták a leltározás szempontjait is.

Eredmények, célok, létszám

Borókai Gábor
Leltárt kell készítenie minden tárcának az elmúlt négyéves tevékenységről, az eredményekről és a működésről - közölte kedden Borókai Gábor kormányszóvivő. A minisztériumok a Miniszterelnöki Hivatal által kidolgozott szempontrendszer alapján leltárt készítenek az eredményekről, kitűzött célokról, a létszámról, a feladatkörökről, a költségvetési helyzetről, a nemzetközi ügyekről és az integrációs feladatok pillanatnyi állásáról.

Egy napja már készülnek

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP és az SZDSZ felszólította a jelenlegi kormányt, hogy csak ügyvivői kormányként tevékenykedjen, Borókai elmondta: az alkotmány szerint a kormány teljes hatáskörben működhet egészen addig, amíg meg nem alakul az új parlament. Mint ismeretes, a választás második fordulója után Dávid Ibolya, az MDF elnöke, igazságügyi miniszter beszélt a kormányzati munka átadásáról elsőként hétfőn, Pokorni Zoltán Fidesz-elnökkel közös sajtótájékoztatóján. Dávid kijelentette: készülnünk kell a tisztességes kormányzati átadásra. Az Alkotmány értelmében a választások után harminc napon belül kell megalakulnia az új országgyűlésnek, azaz jelen esetben legkésőbb május 21-éig. Ekkor szűnik meg a leköszönő parlament megbízatása is. Az alakuló üléssel megszűnik a kormány megbízatása is.