Emőke
-4 °C
9 °C

Orbán lemond, ha veszít a Fidesz

2006.03.29. 07:14
Felajánlja lemondását Orbán Viktor, ha pártja veszít a választásokon. A Fidesz elnöke erről az egyik kereskedelmi televíziónak beszélt. Dávid Ibolya és Kuncze Gábor már korábban felajánlotta lemondását. Gyurcsány Ferenc bukása esetén is maradna pártja "meghatározó vezetője".
Az ATV Egyenes Beszéd című műsornak adott interjújában Orbán Viktor azt mondta, hogy felajánlja lemondását, ha pártja veszít a választásokon. Arra a kérdésre, hogy mit tesz, ha veszít, a Fidesz elnöke úgy reagált: "minden az én felelősségem, 2002-ben is az én felelősségem volt."

"Aki vezet egy pártot, vállalnia kell a kudarc felelősségét is. A siker mindig közös, a kudarc mindig árva" - fogalmazott.

Január végén az SZDSZ elnöke is hasonlóan nyilatkozott. Kuncze Gábor ugyancsak egy tévéműsorban azt mondta, pártja jó eredményre számít a parlamenti választásokon, ha mégsem kerülnének be, azért vállalja a felelősséget. Kedden az MTV Az este című műsorában Gyurcsány Ferenc azt mondta, az MSZP választási veresége esetén is a párt meghatározó politikusa kíván maradni.

Legelőször, még tavaly augusztusban Dávid Ibolya beszélt arról a köztévében, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról, ha a párt nem jut be a parlamentbe a 2006-os választásokon.