Szilárda
-4 °C
3 °C

Lemondott a Fidesz Heves megyei vezetősége

2002.06.25. 12:10
Önként lemondott a Fidesz Heves megyei választmányának vezetősége. Döntésüket a várakozásuktól elmaradó választási eredményekkel indokolták. Az elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a tisztújításkor újra indul az elnöki poszt elnyeréséért. A választásokon a területi listák eredményei alapján a Fidesz a mandátumok 40 százalékát szerezte meg, az MSZP 60 százalékot ért el.
Lemondott posztjáról Horváth László, a Fidesz - Magyar Polgári Párt Heves megyei választmányának elnöke, valamint a szervezet elnökségének négy tagja, Ambrus Zoltán, Balázs József, Csáki Zsigmond és Homa János.

Horváth László kedden az MTI-nek azzal indokolta lemondásukat, hogy a várakozásaiktól elmaradó választási szereplés után, az önkormányzati választások előtt lehetőséget kívánnak adni a tisztújításra.

Saját akaratukból

Hozzátette, hogy a tagság soraiból senki nem indítványozta az elnökség és az elnök távozását, ez saját döntésük volt.

Kérdésre válaszolva nem zárta ki, sőt elképzelhetőnek nevezte, hogy a július 6-i tisztújítás alkalmával újra indul az elnöki poszt elnyeréséért, ám az önkormányzati választások előtt fontosabbnak tartja a szervezeten belüli hatékony munkamegosztás megvalósítását.

Eredmények

A Fidesz Heves megyében a területi listák eredményei alapján a mandátumok 40 százalékát szerezte meg, az MSZP 60 százalékot ért el. A 180 945 szavazatból 66 394 volt fideszes voks, míg a szocialistákra 85 483-an szavaztak. Az SZDSZ 8893, a MIÉP 8007, a Centrum 4732, a Munkáspárt 5722 szavazatot kapott.

Az egyéni jelöltek eredményei alapján a Fidesz 34,33, az MSZP 47,96 százalékot ért el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!