Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nincs kihívója Lendvai Ildikónak

2008.05.28. 06:38
Lapinformációk szerint Lendvai Ildikót annak ellenére választják majd újra frakcióvezetőnek, hogy az utóbbi időben sok kritikát kapott.

Lezárult a jelölési folyamat a tisztújítás előtt álló MSZP-frakcióban, Lendvai Ildikó várhatóan egyedüli induló lesz a frakcióvezetői posztért, más pozíciókban azonban lehetnek változások, írja szerdai Népszabadság és a Magyar Nemzet.

Hétfőn lezárult a jelöltállítás, kedden pedig kihirdették a listát az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában, ahol június első hetében tartanak tisztújítást. A frakcióigazgatói posztért és a frakcióvezető-helyettesi székekért komoly vetélkedés várható, a jelölőbizottság csütörtökön teszi nyilvánvalóvá, kik is indulhatnak - írta a Magyar Nemzet.

A Népszabadság információi szerint a jelenlegi tisztségviselők mind újraindulnak. Biztos befutónak tűnik Göndör István és Katona Béla is a jelenlegi frakcióvezető-helyettesek közül. Mesterházy Attila újraválasztása is biztosnak vehető. Ugyancsak frakcióvezető-helyettes lehet Török Zsolt - tette hozzá a lap.

A két napilap szerint Lendvai Ildikót annak ellenére választják majd újra, hogy az elmúlt időszakban sok kritikát kapott.

A Magyar Nemzet egy meg nem nevezett befolyásos szocialista politikusra hivatkozva azt írta, hogy Lendvai Ildikó már egyáltalán nem olyan népszerű a frakcióban, mint korábban. A képviselők nagyobbik része túlzottan SZDSZ-közelinek, Gyurcsány-pártinak tartja, ráadásul az utóbbi időben a képviselőcsoportot sem tartotta úgy össze, ahogy azt kellett volna - írta a napilap.

A Népszabadság szerint tény, hogy Lendvai Idlikót az utóbbi időben olykor bírálták a belső fórumokon, de ez inkább szólt a kormány és a párt jelenlegi helyzetének, mintsem az ő személyének. Egyes munkacsoportokban felmerült, hogy nem kellene újrajelölni a frakció élére, ezek a hangok azonban elcsitultak.