Zsófia
17 °C
21 °C

Lendvai: Orbán a szélsőségesekhez beszélt

2003.10.23. 21:39
"Orbán Viktor ugyan Budán beszélt, de a Hősök tere közönségétől is tapsokat várt" - jelentette ki Lendvai Ildikó Orbán Viktor Széna téri beszédére reagálva. A volt miniszterelnök ünnepi beszédében még várakozásra intette a polgári köröket, mivel "még nem értek el" mindenkit. Révész Máriusz szerint az MSZP tudatosan szít gyűlöletet.
"Orbán Viktor beszéde azt mutatja, a Fidesz nem engedheti meg magának, hogy lemondjon a demokratikus választások eredményébe belenyugodni nem tudó radikális jobboldal támogatásáról" - közölte Lendvai Ildikó az MTI-vel csütörtökön.

"Orbán Viktor ugyan Budán beszélt, de a Hősök tere közönségétől is tapsokat várt" - jelentette ki a Fidesz és az MDF Széna téri megemlékezéséről. Az MSZP frakcióvezetője szerint Orbán, "homályos megfogalmazásaival" saját tábora harci szellemét próbálta felcsigázni. Lendvai szerint a volt miniszterelnök arra utalt, hogy "a polgári köröket azért hozták létre, hogy egy adott jelre majd megmozdulásba kezdjenek, és sajnálatát fejezte ki, hogy az ország többsége erre még nem kész". "A szocialisták szerint ezt helyesen látja" - áll közleményében.

"Miközben a szocialisták álságos módon a megbékélésről beszélnek, a werberi stratégiának megfelelően már az ünnep estéjén gyűlöletet szítanak" - jelentette ki Révész Máriusz.

"Hagyják abba az uszítást és próbálják megőrizni az ünnep méltóságát!" - hangsúlyozta a fideszes politikus. Véleménye szerint az MSZP-t láthatóan zavarja, hogy a Fidesz és az MDF közös október 23-i ünnepi megemlékezésén sokkal többen voltak, mint a szocialisták "költséges rendezvényein".