Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Kiadják a fürdőnadrágban dulakodó Lengyelt

2007.10.09. 14:05
Lengyel Zoltán független parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a mentelmi bizottság.
Lengyel Zoltán

Géczi József Alajos, a bizottság MSZP-s elnöke közölte: rövid vita után a bizottság egyhangú döntést hozott a volt fideszes képviselő ügyében és a mentelmi jog felfüggesztését javasolják a Háznak. A bizottság elnöke hozzátette: a mentelmi jog felfüggesztési eljárás hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt kezdődött Lengyel Zoltán ellen.

A volt fideszes, jelenleg független képviselő ellen az fővárosi I. kerületi rendőrfőkapitány július elején tett feljelentést, mert szerintük a politikus megütötte a vele szemben intézkedő rendőrt. A történteket követően a képviselő feljelentést tett, és a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkötetett bántalmazás miatt ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

A napokban Lengyel Zoltán ügyvédje, Budai Gyula az MTI-vel azt közölte: a politikus kérni fogja mentelmi joga felfüggesztését az Országgyűléstől, mert tisztázni akarja magát az ellene felhozott vádak alól. Budai Gyula hangsúlyozta: Lengyel Zoltánnak az az érdeke, hogy kiderüljön az igazság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!