Béla
3 °C
15 °C

Kihívták a rendõröket a költözködõ Lengyel Zoltánra

2007.09.12. 16:08
Rendõrök jelenlétében ordibált polgármester-utódjával a meztelen képei miatt a Fideszbõl kilépett Lengyel Zoltán Sáregresen. A képviselõ emberei az egykori bejelentett lakhelyén, a felesége révén kapott körzeti orvosi szolgálati lakás udvarán vágták ki bosszúból a fákat és tujákat, mivel a házat péntekre vissza kell szolgáltatniuk az önkormányzatnak. A polgármester rendõrt hívott, amit Lengyel hosszas kiabálásban kifogásolt.

Ordibálásba torkollt Lengyel Zoltán képviselõ költözködése Sáregresen. A képviselõnek és feleségének szeptember 14-én kell visszaadnia azt az orvosi szolgálati lakást, amit 18 éve használtak.

A bíróságon megkötött egyezség alapján az önkormányzati tulajdonú lakásból távozó Lengyelék felszedethették és magukkal vihették az udvari diszköveket is. A költöztetés közben azonban nemcsak a burkolatot bontották el, hanem kivágták az udvar teljes növényzetét, a bokrokat, gyümölcsfákat is. A település jelenlegi polgármester, Mocsár Eleonóra a növényirtás miatt rendõrt hívott a helyszínre.

Mocsár Eleonóra az Indexnek elmondta, azért értesítette a rendõrséget, mert a képviselõ és felesége megbízottai "teljesen szétbarmolták" az udvart, és még a kocsibeállót is elbontották. A hatóság kiérkezése után a képviselõ is megjelent a lakásnál. Az önkormányzat élén Lengyelt tavaly õsszel váltó polgármesternõ szerint a két rendõr jelenléte nem tetszett a képviselõnek, és ezt a véleményét ordítva közölte is vele. Mocsár Eleonóra állítása szerint a rendõrök is hallhatták, amint Lengyel Zoltán vagy harminc percig minõsíthetetlen hangnemben kiabál.

Lengyel Zoltán az Index kérdésére elõször azt állította, hogy miután már pesti lakos, nem járt Sáregresen. Késõbb azonban elismerte, hogy szerdán találkozott a polgármesternõvel, és megkérdezte tõle, miért kellett rendõrt hívnia. A hétfõn már hivatalosan is függetlenné nyilvánított országgyûlési képviselõ szerint egy általa ültetett tuját kellett kivágni, mert akadályozta a bútorok kipakolását.

Rendõri fellépésre volt szükség az orvosi rendelõ visszaadásakor is. Az egykori fideszes politikus felesége látta el a háziorvos helyettesítését Sáregresen, amiért több mint egy évtizede szolgálati lakást kapott cserébe. Miután Lengyel Zoltán 2006-ban a fideszes jelöltek között szinte példátlan módon elvesztette az önkormányzati választáson a polgármesteri posztot, utódja új orvost kért fel a praxis betöltésére. Ezután kezdõdött a vita a lakásról és rendelõrõl. Idõközben azonban Lengyel kilépett a Fidesz-frakcióból, mert egy egyelõre tisztázatlan rendõrökkel folytatott dulakodás után meztelen képek is megjelentek róla a neten.