Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Leváltották a budapesti közlekedésrendészet vezetőjét

2008.09.15. 15:50
Vízvári György, a budapesti vízirendészet egykori vezetője lép Konyha László rendőr-alezredes helyére.

Leváltották a fővárosi közlekedésrendészet vezetőjét, helyette a BRFK dunai vízirendészetének egykori első emberét nevezték ki a posztra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya vezetőjének indoklás nélküli leváltása a hírügynökség értesülései szerint a fővárosban kialakult tarthatatlan forgalmi helyzettel, az állandósult dugókkal van összefüggésben.

Konyha László rendőr-alezredes posztját a BRFK vízirendészetének korábbi vezetője, Vízvári György tölti be mostantól. Vízvári tavaly nyár végén távozott a budapesti vízirendészet éléről, amikor az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium miniszteri titkárságának vezetőjévé nevezték ki. Takács Albert miniszter távozása után azonban Draskovics Tibor nem tartott igényt munkájára, rendelkezési állományba került.

Vízvárival szemben korábban fegyelmi vizsgálat indult, melyet még Gergényi Péter kezdeményezett egy illegálisan használatba adott rendőrségi kikötőhely miatt. Neve felmerült Gergényi Péter távozásakor, mint lehetséges utód, végül azonban hivatalosan soha nem keresték meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!