Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Dávid: Háborúban nincs erkölcs, versenyben van

2006.04.12. 07:13
Kiadta a Fidesznek címzett válaszlevelét Dávid Ibolya. Az MDF elnöke Orbán Viktor április 10-én kelt levelére válaszolt, melyben a Fidesz vezetője pártja és a Magyar Demokrata Fórum közötti együttműködésre szólít fel. Az MDF elnöke tovább sorolja feltételeit és erkölcsi, politikai megújulást kíván a Fidesznek.

"A Magyar Demokrata Fórum a nemzet érdekeit tartotta és tartja mindig szem előtt. Ma a magyar nemzet érdeke, hogy legyen végre erős, hiteles, párbeszédre kész jobboldali párt, amely elvek, értékek mentén politizálva képviseli a magyar és európai konzervativizmust. A Magyar Demokrata Fórum április 9-én arra kapott felhatalmazást közel háromszázezer szavazótól, hogy ezt az erős, jobboldali pártot felépítse" - olvasható Dávid Ibolya levelében.

A pártelnök emlékeztet, a kampányban politikusaik világosan megfogalmazták, hogy milyen feltételekkel hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. Dávid Ibolya 8 pontban összegzi az MDF kiinduló feltételeit, melyek teljesülése nélkül még tárgyalni sem akarnak.

A pártelnök szerint a Fidesz nem az MDF miatt veszítette el a választások első fordulóját, hanem a saját politikája miatt. "Ha ezen a politikán hajlandó változtatni, ha valódi jobboldali, konzervatív politikát vállal fel, amire Magyarországnak szüksége van, ha a nyilvánosság előtt elfogadja a fenti kiinduló feltételeinket, akkor van értelme a tárgyalásnak, és kész vagyok Önnel több lépcsős tárgyalásokat folytatni" - írja.

Harc és küzdelem

Levele végén így fogalmaz: "Ön harcol, én küzdök. Harcolni háborúban szoktak, küzdeni nemes versenyben. Háborúban nincs erkölcs, versenyben van. Tiszta szívemből kívánom, hogy a Fidesz a következő négy évben induljon el az erkölcsi és politikai megtisztulás útján."

Dávid nyolc pontja

1. Rendet kell tenni a költségvetésben, mert a költségvetés hiánya, az államadósság mérete veszélyezteti a gazdaság, az ország stabilitását. A Fidesz közel 3500 milliárd forintnyi felelőtlen ígérete még tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezért ezeket az ígéreteket vissza kell vonni a nyilvánosság előtt.

2. A konzervatív, jobboldali politika célja a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése. A tb-járulék azonnali, 10 százalékpontos csökkentése és a minimálbér 100 ezer forintra emelése csődbe juttatná a magyar vállalkozásokat, százezer embert tenne munkanélkülivé, és válságba sodorná a költségvetést. Kérem, hogy ezeket az ígéreteit vonja vissza.

3. A magántulajdon szentsége, és a szerződések tisztelete az európai konzervatív politika alapja. Ezért elvárjuk, hogy a kampányban használt visszaállamosításra vonatkozó kijelentéseit vonja vissza.

4. Az Európai Unió iránt elkötelezett konzervatív, jobboldali párt nem alkalmaz tőke- és idegenellenes kijelentéseket, nem riaszthatja el a külföldi befektetőket, akik magyar munkavállalók százezreinek adnak munkát, megélhetést.

5. A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszerének. A mi kormányunk volt az, amely privatizálta a háziorvosi praxist és a szakellátást. A privatizáció sikeres volt, és senkinek sem kell fizetni az ellátásért. Az egészségügyben helye van a privatizációnak, a tőkebevonásnak, de ésszel, és szigorú garanciák mellett. Kérem, hogy bírálja felül korábbi elutasító álláspontját.

6. Magyarországon a korrupció évente legalább 100 milliárd forint kárt okoz. Emiatt szükséges a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása. Kérem, fogadja el a Magyar Demokrata Fórum korrupció-ellenes programját.

7. Jobboldali, konzervatív politikus elvből elutasít minden együttműködést a szélsőséges politikai erőkkel, jöjjenek azok balról vagy jobbról. Ezért vállalja, hogy megszakít minden együttműködést a Munkáspárttal, illetve a MIÉP-Jobbikkal.

8. A kampányban az Ön pártjának országgyűlési képviselője megfenyegetett, színvallásra kényszerített egy egyházi személyt is. Ez keresztény emberhez nem méltó cselekedet, amely joggal háborított fel minden hivő embert. Kérem, hogy pártja nevében kérjen elnézést az érintett plébánostól.