Szilárda
-4 °C
3 °C

Két forduló között fogyott el a miniszteri levélpapír

2002.04.25. 12:22
Dombornyomású miniszteri levélpapír gyártására, névjegykártyák készítésére és reprezentatív nyomdai munkákra írt ki közbeszerzési mpályázatot az Oktatási Minisztérium. A tárca az első fordulót követően tette közzé részvételi felhívását, az Indexhez eljuttatott közlemény szerint azért, mert idén az ilyen munkákra 50 millió forintot fordíthatnak, ez pedig meghaladja a közbeszerzési eljárás értékhatárát.
Az Oktatási Minisztérium a Közbeszerzési Értesítő április 17-i számában részvételi felhívást tett közzé tárgyalásos gyorsított eljárás megindítására "dombornyomású miniszteri levélpapír, miniszteri "francia" boríték, névjegykártyák, meghívók, mapák, díszoklevelek nyomdai előállítása és egyéb, a teljesítés során felmerülő igényeknek megfelelő különböző reprezentatív nyomdai termékek gyártása a rendelkezésre álló keretösszegen belül a dokumentációban részletezettek szerint".

Ötvenmilliót szánnának nyomdai munkákra

A nyomdai termékek elkészítésére a tárca ötvenmillió forintos keretösszeget szánt, de hogy ebből ténylegesen mennyit, mire költetnének, nem sikerült kiderítenünk. A tárca ugyanis szóbeli megkeresésünkre írásban válaszolt, ami nem tette lehetővé a kérdések tisztázását.

Eredménytelenül zárultak a korábbi pályázatok

Az Oktatási Minisztérium sajtóosztálya arra a kérdésre, hogy a két választási forduló között miért vált hirtelen sürgőssé az eljárás megindítása, azt a tájékoztatást adták, hogy a 2002. évben a minisztérium a nettó 9 millió forint közbeszerzési értékhatárnál több pénzt kíván reprezentatív nyomdai munkákra költeni, ez pedig közbeszerzési pályázat nélkül nem lehetséges.

A minisztérium először tavaly novemberben próbálta nyomdai problémáit megoldani, ám felhívására csak érvénytelen ajánlatok érkeztek. Ezt követően újabb nyílt eljárást hirdettek, ám az is eredménytelenül zárult. Jelenlegi beszerzéseiket a 2002. januárjában lefolytatott "szabadkézi vételi eljárás" nyertesével megkötött szerződés alapján bonyolítják, mely addig hatályos, amíg nem vezet eredményre a gyorsított eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!