Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Liebmann pénteken Torgyán ellen tüntet

2001.02.14. 14:50
Békés demonstrációt szervez péntek délelőttre Liebmann Katalin, a magát reformkisgazdának nevező volt fővárosi elnök és köre a Belgrád rakparti székház elé. Szerdai sajtótájékoztatóján, ahol több megyei kisgazda vezető is jelen volt, elhangzott, hogy a pártelnök ellenértekezletet tart a demonstráció idején a székházban más megyei vezetők részvételével, ami Liebmann szerint felháborító.
A tüntetéssel a szakadárok azt szeretnék elérni, hogy Torgyán József mondjon le összes maradék tisztségéről is, mert - mint Liebmann fogalmazott - a politikus személye miatt veszélybe került Magyarország EU-csatlakozása.

Provokációra számítanak

Liebmann Katalin
"Számítunk atrocitásokra és provokációra is"
,,Azokat a kisgazdákat és polgárokat várjuk a megmozdulásra, akiknek fontos, hogy Magyarországon tiszta legyen a közélet" - fogalmazott a politikus asszony. ,,Számítunk atrocitásokra és provokációra is, mert Torgyán József a demonstráció idejére értekezletet szervezett a székházba, ami törvényellenes, hiszen minden megmozdulást be kell jelenteni a rendőrségen" - hangsúlyozta Liebmann a sajtótájékoztatón. Néhány perccel később ellentmondott korábbi állításának a volt fővárosi elnök, amikor arra utalt: Torgyánék kihasználják, hogy mivel házon belül tartanak rendezvényt, nincs szükségük helyfoglalási engedélyre, ami szerinte felháborító.

A demonstrációra készülők fontosnak érezték kiemelni, hogy a pénteki tüntetésen lesz teherautóplató is, amire Lányi Zsolt áll majd fel, hogy felszólítsa a székházban értekező országos elnököt a lemondásra. Lányit egyébként Liebmann következetesen ,,a reformerek elnökjelöltjének" nevezte, de az Index érdeklődése nyomán később ,,lehetséges pártelnök"-re finomított.

A megyei elnökök kiállnak Torgyán mellett

A sajtórendezvényen nyolc megye kisgazdái voltak jelen, akik mind felszólaltak, és elmondták, hogy mindenben egyetértenek a volt fővárosi elnökkel. Biztosak benne, hogy pénteken provokálják majd őket a ,,torgyánisták", ezért fehér karszalagot kötnek karjukra. Az országos nagygyűlés összehívásához szükséges aláírásokat demonstrációszervezés közben is gyűjtik Liebmannék, akik ezen a fórumon akarnak végleg pálcát törni a lemondott miniszter felett.  • Vennék
  • Hírek