Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Kizárták Liebmannt, felfüggesztették Molnárt

2001.02.02. 13:00
Elsőfokon kizárták a kisgazdapártból Liebmann Katalin, korábbi budapesti elnököt, aki az országos vezetőséghez fordul jogorvoslatért. Csütörtökön a párt Csongrád megyei szervezete pedig Molnár Róbert volt országos főtitkárhelyettes párttagságát függesztette föl. Formailag még tagja a pártnak a szakadárok közül Lányi Zsolt és Kiszely Katalin, de az ő kizárásuk is hamarosan várható.
Elsőfokon kizárta a pártból Liebmann Katalin volt kisgazda budapesti elnököt az FKGP országos fegyelmi bizottsága - közölte Szentgyörgyvölgyi Péter, az FKGP fővárosi szervezetének vezetője. Emlékeztetett arra, hogy Liebmann Katalin tagságát az FKGP országos főügyésze által indított vizsgálat kezdetekor már felfüggesztették. Szentgyörgyvölgyi Péter jelezte, hogy a volt budapesti kisgazda elnök az FKGP országos vezetéséhez fellebbezhet jogorvoslatért. Liebmann Katalin ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert "pártszerűtlen magatartást tanúsított", amikor nem fogadta el a fővárosi elnökség leváltásáról szóló országos elnökségi határozatot, és nem volt hajlandó átadni tisztségét kijelölt utódjának.

Liebmann Katalin
a kizárt budapesti FKgP-elnök
Liebmann Katalin, az Indextől értesült kizárásáról, mert a pártszékházból történő távozásakor még nem határoztak ügyében. Liebmann mindenképpen fellebbez az elmarasztaló döntés ellen, mert nem ért egyet azzal, hogy megsértette volna a kisgazda eszmeiséget. Tájékoztatása szerint a vádpontok felsorolása között szerepelt, hogy nem a párt belső nyilvánossága előtt fejtette ki nem tetszését, törvénytelennek tartott leváltásáról, hanem a ,,baloldali sajtóhoz" fordult.

A volt elnök úgy nyilatkozott: ha a parlamenti képviselőkből, a megyei elnökökből és az országos elnökségből álló vezetőség megerősítené kizárását, abban az esetben a független magyar bírósághoz fordulna. Úgy látja ugyanis, a kisgazda pártalkotmány olyan passzusokat tartalmaz, mely a Magyar Köztársaság Alkotmányával is ellentétes.

A kisgazda reformerek közül eddig Liebmann Katalin volt az első, akit fegyelmi határozattal kizártak a pártból. Csütörtökön pedig a Csongrád megyei szervezet felfüggesztette Molnár Róbert volt főtitkárhelyettes párttagságát. Hasonlóra számíthat Lányi Zsolt volt alelnök és Kiszely Katalin, korábbi budapesti főtitkár. Az ő ügyükben azonban még nem született semmilyen határozat. Nem kell viszont a pártból kizárni Molnár Lászlót, a párt vállalkozói tagozatának korábbi vezetőjét, mert ő még a tagozat megszüntével vesztette el párttagságát és Csúcs Lászlóval sem kell bajlódni, mert ő nem is volt párttag.  • Vennék
  • Hírek